VIK TILLBAKA PÅ RUTA ETT EFTER FÖRLUST I BOTTENMÖTET

Västerviks IK förlorade med 1–3 hemma mot bottenkollegan Almtuna IS. Foto: Bildbyrån

Full energi och intensitet i 60 minuter i Uppsala i lördags – och seger.

Oorganiserat och slarvigt hemma i kväll och tre poäng till Almtuna.

Västerviks IK tappade 1–0 till förlust med 1–3.

Båda lagen startade upp i högt tempo och Västervik behärskade spelet bäst. I princip fortsatte Västervik att äga spelet på samma nivå som borta mot Almtuna i lördags. Almtuna var lite tätare hemåt i första och släppte inte till mycket lägen.

Ju lägre perioden led desto mer tog Västervik över kommandot och pressade tillbaka gästerna.

1–0 kom också efter knappt 14 minuter efter en snabb spelvändning där Christoffer Törngren snappade upp pucken i mitten och hade Marcus Vela med sig på vänsterkanten. Törngren spelade ut till Vela som blev helt ren och satte pucken kliniskt bakom Viktor Andrén. De sista fem minuterna hängde 2–0 i luften flera gånger, på styrningar och skott.

Den elegantaste styrningen svarade Victor Öhman för när han i lårhöjd styrde ett skott på volley, men pucken gick rakt på Andrén.

Började fuska med spelet i andra

I andra började VIK att tumma på noggrannheten och positionsspelet. Slarvet innebar att Almtuna både kvitterade och gick upp i ledning. Det var gästerna som låg närmare 3–1 än VIK en kvittering. Edvin Olofsson i hemmakassen spelade riktigt bra.

Även i sista spelade VIK utan organisation och satte sig på det viset sig själva i tuffa situationer. Det fanns även en del lägen som VIK vaskade fram på slutet.

Marcus Vela satte pucken i powerplay men där Törngren blev intryckt mot AIS-målvakten. Domarna valde att döma bort målet. Troy Loggins hade en serie skott men som gick utanför mål. Flera skott som tog i stolpar och ribba.

VIK tog ut keepern på slutet. Det lyckades inte utan Almtuna satte 3–1 i tom kasse.

De sista sex minuterna spelade VIK riktigt bra och med stor intensitet och energi. Men varför vänta till dess? Varför inte spela så i 60 minuter? Då hade det blivit tre poäng även ikväll.

Västerviks IK – Almtuna IS 1–3 (1–0, 0–2, 0–1)

Första perioden: 1–0 (13.49) Marcus Vela ass: Christoffer Törngren.

Andra perioden: 1–1 (2.04) William Proos ass: Hugo Blixt. 1–2 (8.28) Oskar Asplund.

Tredje perioden: 1–3 (19.21) Anton Klint i tom bur.

Utvisningar: VIK: 0 min.  AIS: 2x2 min.

Skott: 24–17.