Annons:

Kris i Hockeyallsvenska klubben – behöver fyra miljoner kronor

Hockeyallsvenska Vita Hästen behöver fyra miljoner kronor för att klara elitlicensen. Foto: Bildbyrån

Kris i Hockeyallsvenska klubben – behöver fyra miljoner kronor

Det är kris i hockeyallsvenska Vita Hästen. Klubben behöver fyra miljoner kronor för att klara elitlicensen. Nu vädjar man om stöd.

Annons:

Vita Hästen, som spenderat många år i landets näst högsta serie, har en tuff utmaning att klara elitlicensen. För att få spela i Hockeyallsvenskan krävs att man beviljas elitlicens. Det går också att få dispens, men den yttersta konsekvensen är att skickas ned i Hockeyettan.

Det har tidigare skett för både Karlskrona HK och Borås HC.

Nu vädjar Norrköpingsklubben om hjälp att klara sin elitlicens.

"Vi har fortfarande utmaningar med likviden gällande olika kostnader som vi har tagit med oss in i denna säsong. Självklart måste vi klara detta för att få en bra start inför kommande säsong. Därav behöver vi tillsammans göra vad som krävs för att få en hållbar situation. Dels för att klara av våra leverantörsskulder åtagande för att säkra upp framtiden med slagkraftigt ishockeylag i Hockeyallsvenskan", skriver Vita Hästen i ett inlägg som kallas "Kraftsamling Vita Hästen".

Krävs fler finansiärer

För att uppnå målet om fortsatt spel i Hockeyallsvenskan krävs fler finansiärer, ägare, samarbetspartners och stöd från privatpersoner.

"För att kunna göra det behövs större intäkter för att klara elitlicens, men även i framtiden för att vara ett etablerat lag på den övre halvan, med ekonomisk stabilitet och resurser. Styrelse och klubblednings bedömning är att det kommer krävas utökade intäkter eller tillskott på ca 4 MSEK (utöver den löpande verksamheten) för att nå elitlicensen", skriver man i inlägget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt