Annons:

VH möter toppkonkurrent i fortsättningsseriens omstart

Vimmerby Hockey har fått en fin start på fortsättningsserien och möter Huddinge IK på hemmais i eftermiddag. Foto: Ossian Mathiasson

VH möter toppkonkurrent i fortsättningsseriens omstart

Vimmerby Hockey är i ledning halvvägs in i fortsättningsserien. Nu vänder serien – och VH inleder med toppkonkurrenten Huddinge IK på hemmais. 
– Vi har spelat som bäst mot bra lag i fortsättningsserien, säger tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Vimmerby Hockeys insats under första halvan av fortsättningsserien var imponerande. Nu vänder serien – och VH tar emot tabellfyran Huddinge IK på hemmais i dag. 

Hampus Sylvegård och hans lag kommer från en matchfri vecka och ser fram emot det som komma skall.

– Vi har laddat om och samlat ny energi. Vi har såklart fokuserat på vårt grundspel med tanke på att det är det som har gjort oss framgångsrika i fortsättningsserien. På det stora hela är det en träningsvecka som liknar en vanlig vecka, säger Hampus Sylvegård. 

Att möta Huddinge IK i omstarten blir en tuff uppgift. När lagen möttes i premiären vann Huddinge med 2–1 efter förlängning. 

– Det blir förmodligen en tajt match mot ett bra lag. Det gäller att vi kommer upp i samma prestation som vi gjorde mot KRIF senast, följer vår gameplan och är konsekventa i vårt spel. Det visade vi senast och det gjorde också att vi vann. Vi kan inte fokusera på vad de andra lagen gör utan vi kan bara fokusera på oss själva. Det är en tråkig klyscha men vi ska göra vårt och det är att vinna matcher, säger Hampus Sylvegård. 

"Bra go och energi i laget"

VH:s första matcher i omstarten är två topplag, Huddinge hemma i dag och Borås borta på onsdag. 

Hur viktigt är det att få en bra start när serien vänder?

– Vi har spelat som bäst mot bra lag i fortsättningsserien, men bara för att vi har gjort det tidigare så betyder det inte att vi kommer göra det igen. Det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften. Vi förlorade senast mot Huddinge och har förlorat två av tre matcher mot Borås. Vi vet att det kommer bli tufft, men vi har bra go och energi i laget samtidigt som vi är fokuserade när vi går ut på isen. 

VH har alla spelare tillgängliga förutom backen Adam Lindblad, som är avstängd efter att ha hamnat i slagsmål i en J20-match. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt