Annons:

Levins firande visste inga gränser:

Eddie Levin firade ordentligt efter sitt avgörande mål. Foto: Simon Henriksson

Levins firande visste inga gränser: "Kände ren glädje bara"

Eddie Levin blev den stora matchhjälten när Vimmerby Hockey skickade ut HC Dalen i tre raka matcher. Han avgjorde lördagens jämna fajt i förlängning.
– Jag kände ren glädje bara, säger han.

Annons:

Efter två raka bortasegrar hade Vimmerby Hockey ett optimalt läge i kvartsfinalserien mot HC Dalen. Hade gästerna vunnit lördagens match kunde det förstås ha satt sig mentalt på Vimmerbyspelarna. 

Dalen ledde också matchen med både 1-0 och 2-1. Med drygt sju minuter kvar fick David Thomson lite turligt in 2-2. Matchen gick till förlängning och där tog det bara 41 sekunder innan Eddie Levin, framspelad av kedjekamraterna Anton Carlsson och Jakob Karlsson, kunde avgöra och skicka Vimmerby vidare efter tre raka segrar.

Han fick med sig hela laget bort till läktaren och firade med hemmapubliken.

– Det var ingen jättematch från vår kedja, men vi klev fram när det behövdes som mest. Det var skönt, säger Eddie Levin.

Hur beskriver du målet?

– Det är en snabb spelvändning där jag skriker på Lindgren (Oskar) att fylla på. Sedan får Anton (Carlsson) typ öppet mål, men suger in den och så ligger pucken bara där. Då är det bara att gå instinkt, säger Levin.

Vad kände du när du såg att pucken gick in?

– Ren glädje bara. Det var sjukt kul. Det är roligaste målet i min karriär och det viktigaste också.

Vill till kvalserien

Många hade förutspått en lång och jämn matchserie mellan Vimmerby och Dalen. Nu skickade Vimmerby Allettan-laget Dalen på semester redan efter tre matcher.

– Jag tycker att det är välförtjänt. Vi tuggar på period efter period, byte efter byte. Jag tycker att Dalen är rätt trubbiga. De skapar ingenting ur sitt eget spel utan lever på våra misstag. Mot oss är det svårt att vinna matcher på det, så jag tycker vi vinner helt välförtjänt.

Vilka vill du möta nu?

– Det spelar ingen roll. Jag har svag koll på rankingen, utan vi får helt enkelt se när valet ska göras.

Vimmerby har åkt ut i det sista hindret till kvalserien ett flertal gånger. Det vill Eddie Levin nu undvika.

– Det vore jäkligt häftigt att gå vidare till kvalserien. Vimmerby har missat många gånger i det här steget. Det skulle göra både laget och föreningen gott.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt