Annons:

Sylvegårds tankar inför derbyt i semifinalen:

Vimmerby Hockey har gått som tåget på sistone. Kommer man även skicka ut Nybro och ta sig till kvalserien?

Sylvegårds tankar inför derbyt i semifinalen: "Förväntade oss kort resa"

Varken Väsby eller Kalmar tog Vimmerby. När det var Nybros tur blev Vimmerby valda.
– Vi föväntade oss en relativt kort resa. Kul med derby, säger Hampus Sylvegård om valet.

Annons:

Väsby valde bort Vimmerby och valde istället Halmstad. Skulle Kalmar ta Vimmerby då? Nej, istället valde man en lång tripp till Sundsvall.

Men Nybro Vikings valde att hålla sig inom länet och plocka Vimmerby.

– Kul med derby. Förmodligen kan det bli mycket publik och det ska bara bli kul. Båda lagen har bra koll på varandra, men vi går in med en bra känsla, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård i en kommentar.

Nybro och Vimmerby är bekanta motståndare i Hockeyettan. I år, eftersom VH missade Allettan, har lagen bara mötts två gånger. Nybro vann på hemmais med 3-0 och matchen i Vimmerby gick till förlängning, där gästerna drog det längsta strået. 

– Jag tar med mig att vi gjorde en jättebra bortamatch, men inte tog vara på våra chanser. Vi vann skotten stort i första perioden, men låg ändå under med 1-0. Hemma gjorde vi också en bra insats och jag förväntar mig en jämn matchserie.

Var det väntat att det skulle bli Nybro?

– Nybro var ett av de lag vi diskuterade som potentiella motståndare. Samtidigt diskuterade vi även de andra. Väsby gjorde bra resultat mot Vimmerby förra året och det hade vi med oss i beräkningarna. På det stora hela är det svårt att göra några större slutsatser innan man vet, men vi förväntade oss en relativt kort resa.

"Ett av de dyraste"

Nybro är ett av de mest topptippade lagen i hela Hockeyettan och många förväntar sig nog att laget ska spela kvalserien senare i vår. 

– Det är ett bra lag och ett av de dyraste i hela Hockeyettan. Det ska bli kul att se om de kan leverera. Vi har bra koll på dem och vet deras styrkor och också vad vi kan utnyttja.

Vad talar för att ni ska slå ut dem?

– Vi är inne i en jäkligt bra trend där vi har vunnit mycket. Vi har också spelat nyligen, vilket Nybro inte har gjort. Jag har en positiv bild, men det kommer bli en tuff utmaning.

I helgen väntar två bortamatcher för Vimmerby Hockey. 

– Klart det vore viktigt att starta bra, så man känner att man är med. Kan vi knipa en borta direkt så sätter man sig i en bättre sits och har mycket att vinna. Men vi har varit starka hemma också, så det vore inte hela världen. Vi går alltid för segrar. 

William Alftberg är tillbaka i träning efter sin skada, men Hampus Sylvegård vill inte ge något besked kring hans medverkan.

– Vi har full trupp. Det är vad jag kan säga. 

Stannar inte över

Precis som i kvartsfinalen mot Dalen åker Vimmerby hem mellan matcherna.

– Vi kommer åka fram och tillbaka. Det är ändå bara två timmar och matchen börjar i hygglig tid. Då får man sova i sin egen säng och det är vad kroppen är van vid. Det är alltid det bästa. 

Hockeyettanexperten Mikael Mjörnberg hade valt Boden om han var Nybro.

– Vimmerby är luriga och gjorde en riktigt bra matchserie mot Dalen. Samtidigt vet man vad som väntar. Jag förstår valet, även om jag hade gjort ett annat, säger han i sändningen.

Han tippar att Nybro tar matchserien med 3-1. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt