Annons:

VH:s tuffa utmaning – vinna tre raka matcher:

Isac Anderssons Vimmerby står inför en tuff utmaning och måste vinna tre raka matcher i semifinalserien mot Nybro. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s tuffa utmaning – vinna tre raka matcher: "På onsdag ska vi visa dem"

Tre raka segrar. Det är vad Vimmerby Hockey behöver plocka för att gå till kvalserien till Hockeyallsvenskan. 
– På onsdag ska vi visa dem att vi ska spela längre den här säsongen, säger Isac Andersson. 

Annons:

Nybro Vikings vann även det andra semifinalmötet mot Vimmerby Hockey och leder nu med 2–0 i matcher. Det är först till tre segrar som gäller och Nybro har verkligen ett bastant grepp om kvalserieplatsen.

Vimmerby Hockey gjorde precis som i går en stark prestation men det slutade med en lika tung förlust.

– Denna förlust svider jäkligt mycket då jag tycker att vi är bättre än dem sett över 60 minuter. Jag är stolt över laget och vi gör allt vad vi kan. Det är detaljer som vi förlorar på, säger VH-forwarden Isac Andersson. 

Nybro Vikings ägde första perioden och Vimmerby andra perioden, men de gjorde inte mål när de var som bäst. Vimmerby ledde med 1–0 efter första perioden och Nybro satte 1–1 i mittperioden. 

– Jag kan hålla med att de startade helt okej i första perioden, men vi svarade upp bra och när de hade tryck på oss så redde vi ut det. Vi gjorde det bra i andra perioden och enda gången de hade något i andra perioden var när vi själva gav dem någonting. Vi måste in med folk framför kassen och trycka dit lägena, säger Isac Andersson. 

"Kan inte vika ner sig för det"

Nybro avgjorde andra semifinalen när det återstod nio minuter av slutperioden. Jesper Mångs sköt på chans från blålinjen och pucken passerade alla spelare i trafiken framför Robin Christoffersson. 

– Klart att det var ett tungt mål att släppa mål. När man är där ute på isen så kan man inte vika ner sig för det. Det är bara att köra på. Vi gör allt vi kan för att vinna varje match och nu gick det deras väg. 

Vimmerby är tvungna att vinna de tre avslutande matcherna för att gå till kvalserien. Det är en mycket tuff uppgift som VH har framför sig. 

– Nu ska vi vila och samla ny kraft. Jag hoppas på bra tryck hemma på onsdag och då ska vi visa dem att vi ska spela längre den här säsongen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt