Annons:

Stor lycka i VH-lägret:

Isac Andersson var med och förde upp Vimmerby Hockey i Hockeyallsvenskan på lördagseftermiddagen. Foto: Ossian Mathiasson

Stor lycka i VH-lägret: "Har alla positiva känslor man kan ha"

Senaste årens tunga uttåg i avgörande matcher är nu glömda. I går eftermiddag var Isac Andersson med och tog upp Vimmerby Hockey i Hockeyallsvenskan. 
– Känslorna är ju att man än så länge inte förstår någonting, säger 22-årige centern efter avancemanget.

Annons:

Med tre matcher kvar av kvalserien talade i stort sett ingenting för att Vimmerby Hockey skulle ta klivet upp i Hockeyallsvenskan. Kristianstads IK ledde kvalserien med fem poäng och misslyckades med att slå in matchbollen mot Vimmerby i tisdags och Hudiksvall i torsdags. 

Inför den sista omgången av kvalserien stod både Kristianstad och Vimmerby på 17 poäng och skåningarna hade tre måls bättre målskillnad. Vimmerby behövde därmed vinna stort för att ha chans att gå förbi. 

Kristianstad förlorade mot Brödernas/Väsby och VH vann med hela 8–1 mot Halmstad och gick därmed upp i näst högsta serien för första gången. 

"Har alla positiva känslor man kan ha"

VH-centern Isac Andersson var otroligt glad och lycklig efter den största stunden i föreningens historia. 

– Jag har alla positiva känslor man kan ha i kroppen. Jag är så sjukt stolt över alla som rör den här föreningen. Jag är såklart stolt över alla i laget, coacher, materialare, funktionärer och alla kids vi har i skolan och som hela tiden följer oss. Jag jobbar på Vimarskolan och vi försöker visa vad hockey handlar om, säger Isac Andersson.

Vimmerby Hockey har svarat för en sanslöst bra avslutning på kvalserien. 

– Jag har inte känt mig osäker på någonting den här veckan. Jag har hela tiden känt att vi har en sån galet bra känsla. Jag har aldrig haft en sån här känsla i en grupp tidigare och då har jag spelat ganska viktiga matcher i juniorleden. Det vi har haft i det här laget är helt galet unikt. Vi stöttar så sjukt mycket och det spelar ingen roll vad vi får för motgång. Ett facit på det är att vi inte har torskat två matcher i rad på hela säsongen. Det är en sån styrka så det går inte att beskriva, säger Isac Andersson. 

"Ska fira som vinnare"

Det är första året som Vimmerby spelar i kvalserien och de tar klivet upp i Hockeyallsvenskan på första försöket. Insatsen i sista matchen mot Halmstad var helgjuten och VH lämnade ingenting åt slumpen.

– Det var inget snack. Vi visste vad vi skulle göra och gjorde det med bravur. Ingenting kunde stoppa oss. Vi visade från sekund ett att vi skulle göra vårt jobb och inte fundera på vad som hände i den andra matchen. Jag ska vara ärlig, jag och Pelle (Ström) kollade lite i periodpauserna. Vi kollade hur det gick där och hur det gick för Blåvitt (IFK Göteborg mot IFK Norrköping).  

Vimmerby Hockeys firande pågick under hela kvällen, stora delar av natten och lär fortsätta ett tag till. 

– Vi ska fira som vinnare. Vad det innebär och hur många dagar det innebär vet jag inte. Vi ska fira med alla supportrar, familj och vänner. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt