Annons:

  • Levin klev fram igen:

    Eddie Levin sätter 3-1 bakom Pontus Eltonius. Foto: Stefan Härnström

  • Levin klev fram igen:

    Eddie Levin kramas om av Hugo Ollila efter sitt mål. Foto: Stefan Härnström

Levin klev fram igen: "Vill inte sitta i det där omklädningsrummet"

Eddie Levin avgjorde matchserien mot HC Dalen. Hemma mot Nybro Vikings stänkte han dit det viktiga 3-1-målet när Vimmerby kvitterade till 2-2 i matcher.
– Det är bara sån glädje, säger han efteråt.

Annons:

Det tredje mötet mellan Vimmerby och Dalen gick till förlängning. Då visade Eddie Levin matchvinnartakter. Det gjorde han även i det fjärde mötet mot Nybro Vikings.

I slutminuterna dundrade han dit 3-1-pucken bakom Pontus Eltonius.

– Vi har pratat en del om att han är aggressiv. Jag såg att det fanns en lucka och chansade iväg ett skott. Den gick ribba in och det var ett bra avslut, säger Levin.

Vimmerbysonen vrålade förstås ut sin glädje efter det som skulle visa sig bli segermålet. Nybro hittade en reducering med sju sekunder kvar.

– Det är bara sån glädje man känner där. Sedan får man åka ned till hörnläktaren som skriker varje match. Det är många man känner där. 

Älskar trycket

Eddie Levin har älskat trycket som varit på läktarna i alla fyra matcher.

– Även att vi förlorade där nere, så var det häftiga matcher. Jag tycker vi bjuder upp med bra tryck här också. Det gör det extra roligt att spela de här matcherna.

Vimmerby har nu hämtat upp 0-2 i matcher till 2-2 på hemmais.

– Det var en uppförsbacke. Andra matchen där nere var en av de tuffaste förlusterna i karriären. Det är jäkligt starkt att vi hoppar upp på hästen igen och vinner. Vi tycker att vi är lite sämre i dag, så det är en moral i sig att vinna.

Vill skriva in sig i historieböckerna

All press är fortfarande på Nybro Vikings, menar Eddie Levin.

– Jag skulle inte vilja sitta i deras omklädningsrum nu. Vi har stor tro på vår grupp, men vi har allt att vinna. 

Vimmerby är nu 60 minuter från kvalserien, men för att nå dit krävs det att man bortabesegrar Nybro. 

– Vi har gjort två bra matcher. Det är viktigt att få första målet, då kan man spela på ett lite annat sätt. Vi ska fortsätta ligga på deras backar, för de har riktigt trötta backar. Det gäller att nyttja vår fart och ligga på dem. Då har vi stor chans att gå segrande ur det här. 

Hur vore det att nå kvalserien med moderklubben?

– Det vore häftigt. Internt har vi pratat om att vi skriver in oss i historieböckerna. Jag hoppas på väldigt mycket folk som åker med och stöttar oss. Vi brukar ha bättre klack på bortaplan och jag tror att många skiter i att det är måndag dagen efter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt