Annons:

Forwarden lämnar VH ännu en gång – oklart var han hamnar

Värmlänningen Oscar Gustafsson är på väg bort från Vimmerby Hockey. Det är ännu oklart var han hamnar till nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Forwarden lämnar VH ännu en gång – oklart var han hamnar

Han lämnade Vimmerby Hockey för två säsonger sedan och återvände till årets säsong. Nu lämnar 25-årige forwarden Oscar Gustafsson VH en andra gång. 
– Just nu blir det inget fortsatt spel i Vimmerby, säger han. 

Annons:

Oscar Gustafsson har lämnat Vimmerby Hockey en gång tidigare i karriären. Det var efter säsongen 2020/21, hans tredje raka säsong i VH-tröjan, som han kritade på för seriekonkurrenten Karlskrona HK. 

Det blev en ettårig sejour i Blekinge innan den värmländske snabbskrinaren återvände till Vimmerby inför den nyligen avslutade säsongen. 

"Fanns ingen riktig plats för mig"

Mycket talar för att det blir ett nytt klubbyte för Oscar Gustafsson som har representerat Vimmerby Hockey i totalt fyra säsonger sett över två sejourer. 

– Sist jag och Pelle (Johansson, sportchef i VH=) pratades vid så fanns det väl ingen riktig plats för mig i truppen. Som det ser ut just nu så kommer jag söka mig vidare och jag hoppas kunna ha någonting klart snart, säger Oscar Gustafsson.

Har du haft tankar och varit intresserad av en fortsättning i Vimmerby Hockey?

– Jo, men det hade jag absolut kunnat tänka mig men ett nytt äventyr intresserar mig också. Jag tror att man kan utvecklas mycket av det också. 

Dagens Vimmerby publicerade förra veckan en lång intervju med VH:s sportchef Pelle Johansson, som i stort sett räknade bort Oscar Gustafsson till kommande säsong.  

”Han ville efter säsongens slut titta runt och kolla läget och det har han fått göra. Nu har vi kanske fyllt de platserna som var aktuella där. Det ser tufft ut där”, sa Pelle Johansson till DV då. 

På glid till ny klubb

Oscar Gustafsson vill inte prata så mycket om vad han och Pelle Johansson har sagt till varandra. 

– Jag tycker väl att jag och Pelle har haft en bra dialog, men jag tycker att det vi har sagt till varandra kan stanna mellan oss, säger Gustafsson. 

Hur långt har du kommit i jakten på en ny klubb?

– En bra bit får jag väl ändå säga. 

När kommer du presenteras av din nya klubb?

– Oj, jag vet inte. Sånt där kan gå jättefort, men det kan också dra ut på det. Jag tycker att det känns bra. När det blir officiellt kan jag inte svara på. 

Det låter som att du är klar för en klubb och att du väntar på ett offentliggörande från klubbens sida?

– Ingen kommentar på det, säger han och skrattar. 

Vad rör det sig om för klubb?

– Jag kan inte riktigt säga vad det är än, vi får se vad framtiden har att utvisa. 

"Kom igång efter jul"

Oscar Gustafsson svarade för 18 poäng (6+12) på 44 matcher i år. 

– Jag hade det lite trögt på hösten innan jag kom igång efter jul och spelade min bästa hockey i slutspelet.

För lagets del blev det återigen ett tungt uttåg precis innan kvalserien. Nybro Vikings vann den femte och avgörande matchen och tog sedan klivet upp i Hockeyallsvenskan. 

– Det var min fjärde säsong i Vimmerby och varje gång förutom coronaåret har vi åkt ut i playoff 3 mot laget som senare har gått upp i Hockeyallsvenskan. Det är jäkligt surt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt