Annons:

Tre inledande förluster – VH i jakt på revansch:

Hugo Ollila kommer inte till spel när Vimmerby Hockey träningsspelar hemma mot Nyköpings SK på torsdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Tre inledande förluster – VH i jakt på revansch: "Viktigt att strukturen är bättre"

Besvikelsen var stor efter förra matchen mot Nyköpings SK. I kväll får Vimmerby Hockey chansen att ta revansch. 
– Vi har revansch att utkräva på oss själva från senaste matchen mot dem, säger tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Efter den fina försäsongspremiären mot Västerviks IK har Vimmerby Hockey svarat för två sämre insatser. Returmötet mot Västervik var inte vad tränaren Hampus Sylvegård ville se och tredje träningsmatchen mot Nyköpings SK slutade med en 4–2-förlust. 

– Det har varit ett steg tillbaka, i alla fall om man kollar på isen. Det har någonstans speglat träningarna där vi inte har haft den kvalitén som vi vill ha på träningarna. Efter Nyköpingsmatchen har nästan alla träningarna varit bra. Det har varit hög fart och bra energi där vi har haft bra tempo. Kvalitén leder oftast till bra saker också. Det är klart att vi började starkt och gjorde en bra första match så vi vill hitta tillbaka dit, säger Hampus Sylvegård. 

Var insatsen och förlusten i Nyköping en väckarklocka för er?

– Så kan det vara. Är vi inte påslagna spelar det ingen roll vad vi möter för lag i Hockeyettan, det är så pass många bra och jämna lag. Nyköping är ett bra lag. Är vi inte påslagna blir det en tuff kväll och då ska man ändå försöka ha ett system som man kan falla tillbaka på och det tycker jag inte att vi hade senast. Vi måste ha ett grundspel att luta oss tillbaka på och det är vad vi har lagt mest fokus på de senaste dagarna. 

Flera spelare vilar i VH

I kväll har Vimmerby Hockey chans till revansch då Nyköping kommer på besök. 

– Vi behöver komma upp i en bättre arbetsinsats än vad vi hade senast. Det är också viktigt att strukturen är bättre, att vi spelar mer samspelt, kommer mer samlat och spelar mer som ett lag. Vi behöver också få en bättre start jämfört med de senaste två matcherna där starten har varit för dålig. Sedan ska man inte lägga för stort fokus på det, men jag tycker att det visar någonstans om man är beredd kontra inte beredd. 

Backarna Pelle Ström och William Dageryd och forwarden Hugo Olilla vilar på grund av skadekänningar. Theo Kennmark är uppsatt som sjundeback.

– Hade det varit en viktig match hade allihop kunnat spela. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt