Annons:

VH nollade Tranås i fysiskt försäsongsderby:

William Dageryd gjorde mål när Vimmerby vann med 2-0 mot Tranås AIF. Foto: Arkivbild

VH nollade Tranås i fysiskt försäsongsderby: "På rätt väg"

Efter fyra raka förluster på försäsongen vet Vimmerby Hockey hur det känns att vinna. Träningsmatchen mot Phil Horskys Tranås AIF vanns med 2-0 efter en fysisk kamp.
– Alltid glädjande att vinna och känna att man är på rätt väg, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Vimmerby Hockeys femte försäsongsmatch var ett derby mot historiska antagonisten Tranås AIF. Då blev det också VH:s första segerjubel för säsongen efter dubbla förluster mot både Västerviks IK och Nyköpings SK. 

– Det är alltid glädjande att vinna och det är glädjande att känna att man både vinner och är på rätt väg. Vi gör en bra match i dag. Första tio minuterna är vi lite missnöjda med. Tranås går ut hårt och vi sätter varandra lite i skiten, men de skapar inga jättestora chanser på oss. Efter de här tio minuterna bara växer och växer vi under nästan hela matchen, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Svaga i PP

William Dageryd sköt 1-0 från blå med bara sekunder kvar av öppningsperioden. Han fick då god hjälp av en lagkamrat framför målvakten. 

Tidigt i den andra perioden kom också 2-0 genom Hugo Olilla. Ett resultat som stod sig matchen ut trots att VH hade en uppsjö av möjligheter att spela numerärt överläge.

– Boxplay är jag jättenöjd med det. Det var jättebra. Vi hade mycket tid i PP och jag är missnöjd över att vi inte förvaltar våra möjligheter till ett mål. Vi är inte alls nöjda med vårt spel i powerplay. Vi skapar lite tryck under första utvisningen de tar, men under resten av möjligheterna finns det mycket att förbättra. Samtidigt är det lite nya formationer och det kan ta tid att hitta rätt.

I den tredje perioden fick Vimmerby spela fem mot tre i nästan 90 sekunder.

– Vi är inte alls nöjda med att vi inte stänger matchen där. Special teams kan bli matchavgörande och det måste man förvalta där. 

Bästa prestationen hittills

Sett över 60 minuter kunde ändå Hampus Sylvegård konstatera att det var en mycket stabil insats.

– Jag tycker att det är vår bästa prestation hittills både arbets- och inställningsmässigt. Vi vill göra rätt saker och har extremt mycket skottäck. Vi jobbar hårt och använder vår fysik, så det finns många saker att ta med sig. 

Hur skönt var det att få vinna en match igen?

– Det är skönt för grabbarna såklart. Det är en viktig känsla och viktigt att man känner att man kan lita på systemet. Både att det funkar och att vi kan vinna med det. Vi är inte nöjda här dock, det finns saker även i den här matchen som vi kan förbättra. 

Så recenseras nyförvärvet

Robin Christoffersson noterades också för sin första nolla för säsongen.

– Han var bra. Han räddar de puckar man vill att han ska rädda. Han stod på huvudet några gånger och var bra i dag. Det är en boost för honom med en nolla.

Nyförvärvet Gustav Karlsson gjorde sin debut i VH-tröjan. 

– Jag tycker att hans lina tillsammans med Isac Andersson och Hugo Olilla var den kanske bästa. Man ser att det är en smart hockeyspelare även om han bara gjort en träning med oss. Han följer nästan grundspelet fläckfritt och täcker skott. Han ska vara nöjd med sin match utifrån att allt är helt nytt och en ny omgivning.

Vimmerbys sista träningsmatch inför seriepremiären mot Kristianstads IK är nu på fredag mot Skövde IK.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt