Annons:

IKO förlorade Smålandsderby – tappade i tredje

Oskarshamn förlorade det betydelsefulla derbyt hemma mot HV71 idag. Foto: Bildbyrån

IKO förlorade Smålandsderby – tappade i tredje

IK Oskarshamn ledde med både 1-0 och 2-1 – men det blev förlust mot krisande Smålandskollegan HV71. Jönköpingsklubben vann med 5-3 (1-1, 1-1, 0-3).

Annons:

Jumbon mot nästjumbon gjorde upp i ett mycket betydelsefullt möte även om det är tidigt in på säsongen.

HV71 – som upplevt några av föreningens sämsta veckor – fick till slut med sig tre mycket välbehövliga poäng. Viktor Lodin gav IKO ledningen tidigt, men Oskar Stål-Lyrenäs kvitterade efter ett snyggt mål med sjuk kvar av första.

I andra satte Patrik Karlkvist IKO i förarsätet, men med bara en minut kvar av perioden kvitterade HV på nytt. Bortalagets segermål kom i powerplay, två minuter in på slutakten. Nyförvärvet Nicholas Shore hittade rätt. 4-2 och 5-2 gjordes i tom kasse, genom André Pettersson och Simon Önerud.

– Såklart inte den utgången på matchen vi vill. Jag tycker att det står och väger, men vi har inte samma flyt med puck som vi haft senaste tiden. Det är surt att vi släpper målet i slutet av andra, vi hade behövt det målet för att ha något att gå på. Vi försöker och tävlar bra, men det hackar lite i spelet för oss. Vi får jobba vidare, sa IKO-coachen Martin Filander på presskonferensen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt