Annons:

Levin dubblade målskörden mot jumbon:

Eddie Levin hade all anledning att jubla efter tre mål i storsegern mot Tyringe SoSS. Foto: Ossian Mathiasson

Levin dubblade målskörden mot jumbon: "En självförtroendeboost"

Eddie Levin dubblade säsongens målskörd från tre till sex – och förde sitt Vimmerby Hockey till en betryggande 7–2-seger mot jumbon Tyringe SoSS.

Annons:

Vimmerby Hockey hade inga större problem med att besegra jumbon Tyringe SoSS på hemmaplan på söndagseftermiddagen. Efter en svängig inledning på första perioden tog VH tag i saker och ting och hade full kontroll på tillställningen. 

VH vann med 7–3 och Eddie Levin svarade för tre mål i storsegern. Han stod på tre mål inför dagens match och nu är målskörden dubblad. 

– Min insats är väl ungefär som lagets insats. Vi får en halvtaskig start, men vi är effektiva framåt och det ger oss chansen att komma ledande ur en dålig period med ett mål, säger Eddie Levin. 

"Kompletterar varandra bra"

Eddie Levin trivs utomordentligt bra med kedjekamraterna Jakob Karlsson och Anton Carlsson. Carlsson hade förstaassist till två av Levins mål och Karlsson till ett mål. 

– Vi kompletterar varandra väldigt bra och det är roligt att det funkar. Det är en trygghet att vi får spela tillsammans och det gör att man vågar hitta på lite grejer och bryta lite mönster. Ibland blir det fel och ibland blir det rätt, säger Eddie Levin. 

Vad betyder det för dig att få göra hattrick?

– Det är klart att det ger en självförtroendeboost att få göra mål. Det är samtidigt roligare att göra mål när det verkligen gäller, men det känns såklart bra.

Han gjorde mål på flera olika sätt – och första målet var tjusigt. Anton Carlsson klev in i mitten och spelade ut pucken till Eddie Levin som gjorde mål med ett distinkt direktskott. 

– Anton är skicklig där så det var bara att nypa dit den. Jag minns att vi gjorde ett liknande mål borta mot Nyköping förra försäsongen.

Gjorde mål på volley

Levins andra mål kom i powerplay då han tog plats i slottet och tryckte in 5–2. 

– Vi har testat en ny variant där vi passar ner till ”Jagge” (Jakob Karlsson) och han passar upp till mig i slottet. Det är en ny variant, säger Levin och skrattar. 

Han fullbordade kort därpå sitt hattrick när han slog in 6–2 på volley. 

– Anton flippade en puck för högt och jag slog till pucken på volley. Det var flyt att den gick in. 

Vimmerby är på väg att ta sig till Allettan. Halva grundserien är spelad och VH har åtta poäng ner till Alvesta SK på sjätteplatsen.

– Vi har allt i egna händer och det hade vi inte förra året. Vi har satt oss i ett mycket bättre läge så det känns väldigt bra. Spelet känns också väldigt bra även om vi stundtals har några dippar. Det är ett stabilt spel över hela banan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt