Tionde raka IKO-förlusten efter sent avgörande

IK Oskarshamns Lukas Pilö och målvakt Emil Kruse deppar efter att Frölunda gjort enda målet i slutet av matchen. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamns tionde raka förlust i SHL är ett faktum. Frölunda HC vann med 1–0 efter David Edströms avgörande mål 14 minuter in i tredje perioden.

Upphämtningen från 0–3 till 3–3 i senaste matchen mot Malmö Redhawks följde med IK Oskarshamn in i eftermiddagens hemmamatch mot Frölunda HC.

Lagen hade svårt att komma till de stora chanserna för att spräcka nollan. Publiken i Be-Ge Hockey Center fick bara bevittna ett mål.

Göteborgarna fick chansen i powerplay mot slutet av matchen och centern David Edström tryckte in 1–0-målet från nära håll efter 54.06. IKO vaskade därefter fram flera kvalificerade chanser utan att lyckas överlista Lasse Johansson i Frölundamålet.

”Det är bara att acceptera det. Genomförandet är i mångt och mycket otroligt bra. Tredje perioden i torsdags och den här matchen är mycket av det jag vill se. Vi släpper in ett mål i boxplay och gör inte mål i vårt powerplay och det avgör en sådan här tajt match”, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till TV4 Play.

IKO är fastcementerade på jumboplatsen i SHL och har långt upp till säker mark.