Annons:

Sjukdom härjar i VH-lägret – tre spelare missar kvällens match

Carl Sjöberg är en av tre sjuka VH-spelare som missar kvällens match mot KRIF Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Sjukdom härjar i VH-lägret – tre spelare missar kvällens match

Oskar Lindgren, Carl Sjöberg och Sebastian Linder missar alla onsdagens hemmamatch mot KRIF Hockey. De tre Vimmerby Hockey-spelarna är sjuka. 

Annons:

Sista veckan med grundseriematcher är här. Vimmerby Hockey avslutar med hemmamatch mot KRIF Hockey i afton och bortamatch mot Tyringe SoSS på söndag. 

– Som vanligt är målsättningen att vinna matcher men även fortsätta jobba med spelet. Det finns fortfarande vissa spelmässiga detaljer som vi måste bli bättre på. Sjukt nog är det två och en halv vecka från sista grundseriematchen till första matchen i serien och det är inte så mycket känsla man tar med sig. Avslutar vi med ett positivt beteende så kan man oftast ta med sig det till träningsveckorna, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Det är i skrivande stund inte helt klart vilka lag Vimmerby kommer ställas mot i Allettan. VH kommer spela två matcher mellan jul och nyår, torsdagen den 28 december och lördagen den 30 december. 

– Vi vet inte vilka lag vi möter, men det får vi förmodligen reda på nästa vecka. Man har sina aningar, men man vet inte hur ligan och förbundet tänker och sätter ihop serierna. Det ska bli kul att spela de matcherna, men först har vi KRIF och det är ett lag som vi kommer möta i Allettan också, säger Sylvegård. 

"Fokuserat mer på vårt eget spel"

Vimmerby hade ett stort spel- och chansövertag mot KRIF när lagen möttes i Blekinge för någon månad sedan. 

– KRIF är ett lag som har passat oss bra. Fokuserar vi på att röra på fötterna och spela på det sättet som vi ska göra med pucken är vi ett bra lag. KRIF har en bra trend och jag har för mig att det är seriens formstarkaste lag om man kollar på de fem-sex senaste omgångarna. Det gäller att vara med på deras starka omställningar och de har vissa spelare som är skickliga och som har förmågan att komma in för de avgörande lägena. De gäller att komma upp på en normal arbetskapacitet och vara beredd att betala priset. 

Sylvegård har inför kvällens match lagt fokus på det egna laget. 

– Med tanke på att vi är klara för Allettan har vi fokuserat mer på vårt eget spel än att scouta motståndet. Klart att vi har scoutat vissa delar, men vårt fokus har legat mer på oss själva med vad vi kan förbättra. Gör vi vårt ska vi klara av det. 

Oskar Lindgren, Carl Sjöberg och Sebastian Linder missar kvällens match på grund av sjukdom. Det återstår att se om de är redo för spel mot Tyringe på söndag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt