Annons:

Forwarden får lämna VH:

Sebastian Linder lämnar Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Forwarden får lämna VH: "Självklart jättetråkigt"

Det blir ingen fortsättning i Vimmerby Hockey. Sebastian Linder fick beskedet under gårdagen.
– Det är självklart jättetråkigt, säger han.

Annons:

Inför den här säsongen värvade Vimmerby Hockey Sebastian Linder från Strömsbro IF. Forwarden har stått för fyra poäng på 15 matcher i VH-tröjan. Några fler blir det inte. 

Under måndagen fick han beskedet att han får lämna klubben. 

– Det är tråkigt och inte på mitt initiativ. Självklart är det jättetråkigt. Det kan bli bättre för mig att dra någon annanstans och få den roll jag vill ha. Det har inte funnits plats för mig. 

Vad vill du ha för typ av roll?

– Jag har lirat mycket fjärdeline, men jag är inte den sortens spelare. Jag vill vara i andra- eller tredjekedjan, spela PP och bidra offensivt. Där har det varit andra nu som gjort det bättre tycker ledningen och då valde man att göra så här när man tog in en ny spelare. 

Vad känner du för din tid i Vimmerby?

– Jag trivs jättebra i staden och laget, så självklart är det jättetråkigt. Men det är som det är och bara att gilla läget.

"Ingen stress så"

Just nu packar Linder och tjejen för fullt för att lämna Vimmerby. 

– Det blir en omställning för både henne och mig, men det är som det är. Jag kollar runt lite med olika klubbar. Det är ju många lag som tar in och ut spelare just nu, så det är väldigt lägligt. Jag kommer söka mig dit där det är bäst hockeymässigt. Sedan om det är i Stockholm eller Skåne spelar ingen roll. 

När hoppas du ha något klart?

– Jag har ingen stress så. Jag kan åka hem och köra is med min moderklubb i Flemmingsberg, så jag kommer vara i bra form. Men i alla fall efter jul. När matcherna drar igång igen vill man att det ska vara klart.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt