Annons:

Oscar inför speciella mötet:

Oscar Gustafsson, här i Vimmerby Hockeys tröja, producerar massa poäng i Tranås AIF och ser fram emot kvällens match mot sitt tidigare lag. Foto: Ossian Mathiasson

Oscar inför speciella mötet: "Fått vänner för livet i Vimmerby"

Från snabbskrinnande brunkare i Vimmerby Hockey till poängspelare i Tranås AIF. Oscar Gustafsson har gjort en häftig förvandling den här säsongen. Nu ser han fram emot Allettanpremiären mot just Vimmerby.
– Jag har fått vänner för livet under mina år i Vimmerby. Det kan nog bli en del gliringar inför matchen, skrattar Oscar Gustafsson.

Annons:

Värmlänningen Oscar Gustafsson har ett långt förflutet i Vimmerby Hockey bakom sig. Han spelade i klubben säsongerna 2018/19, 2019/20 och 2020/21 och återkom dessutom för en andra sejour i VH säsongen 2022/23.

Inför den här säsongen bytte 25-åringen till Tranås AIF i den västra Hockeyettan. Ett byte han knappast lär ångra. Poängmässigt har succén varit total. Tidigare har Oscar Gustafsson som mest gjort 18 poäng på en hel säsong i Hockeyettan. Hittills den här säsongen har det blivit 20 poäng på 17 matcher, fördelat på 11 mål och 9 assists. Med det var han elva i poängligan i den västra serien.

– Jag har en lite annan roll än tidigare och har fått en bra utveckling. Jag spelar i en väldigt bra kedja och hamnar i fler offensiva situationer än innan. Nu är det bara att köra på och fortsätta på det spåret och visa en fortsatt hunger, säger Oscar Gustafsson inför starten av Allettan.

Succé i Nybro

Poängproduktionen gör förstås också att TAIF-forwarden drar till sig intresse från klubbar högre upp i seriesystemet. Under säsongen har han lånats in till Nybro Vikings i HockeyAllsvenskan i fem matcher. Facit? 2 mål och 2 assists.

– Det har varit en väldigt rolig bonus och fantastiska matcher att spela. Att få den chansen är ett kvitto på att jag har gjort något bra under hösten. Jag fick spela både powerplay och boxplay och låg på runt 14 minuter per match så det var klockrent.

Efter den succén är frågan om Oscar Gustafsson blir kvar i Tranås säsongen ut?

– Jag vet faktiskt inte hur intresset för mig ser ut. För mig är det Tranås som gäller och mitt fokus just nu ligger på Allettanpremiären.

"En del gliringar"

I den premiären väntar en mycket speciell match för Oscars del, nämligen hemmamatch mot Vimmerby.

– Det blir extra roligt och det är lite dukat för fest och en trevlig kväll. Mellandagshockey, derby och gamla klubben på andra sidan, det blir inte mycket bättre än så. Jag har ju bott i Vimmerby i fyra år och känner sjukt många i laget så det är klart att det blir extra speciellt och extra pirrigt, men det ska bara bli roligt. Jag hoppas att det kommer en del bortasupportrar till matchen också.

Hur mycket koll har du haft på Vimmerby den här säsongen?

– Jag håller lite koll på dem, men inte jättemycket. Det blir att man kollar lite resultat och håller koll på hur det går för mina vänner i laget. Det har ju gått bra för laget och de har ett bra powerplay.

Har du kontakt med många i laget?

– Det har jag, det är ganska naturligt efter alla säsonger där. Det är bland annat Anton (Carlsson), "Jagge" (Jakob Karlsson), Christoffersson (Robin), Lindgren (Oskar) och Eddie (Levin). Det kan nog bli en del gliringar från båda hållen inför matchen, men det är bara roligt.

Fallit på målsnöret

Oscar Gustafsson konstaterar att han har många fina minnen från åren i Vimmerby.

– Sportsligt minns jag alla play off. Hur bra vi varit, men ändå fallit på målsnöret. Sen är det ju allt annat, som alla vänskapsband som knutits. Jag har fått vänner för livet i Vimmerby. Jag träffade också min tjej i Vimmerby. Det är såna saker jag ser tillbaka på.

Hur går tankarna inför Allettan?

– Vi har varit väldigt bra under hösten och vet att vi kan slå alla lag. Vi spelar en väldigt snabb hockey och har gjort mycket mål. Realistiskt först och främst är play off. Dit ska vi definitivt ta oss.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt