Annons:

Tranås har fallit ihop – vill vända trenden mot VH: ”Positiva bilder”

Det lär bli en hel del kamp när Vimmerby och Tranås möts på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Tranås har fallit ihop – vill vända trenden mot VH: ”Positiva bilder”

Tranås AIF gjorde en överraskande stark start på Allettan. Nu har laget halkat ned till en sjätteplats efter fyra raka nederlag.
– Det gäller att inte leta fel utan att istället se möjligheter hela tiden, säger TAIF-tränaren Karl Helmersson.

Annons:

Tranås inledde Allettan starkt och vann fyra av sina fem första matcher, däribland premiären borta mot Vimmerby med 3-2. Därefter har laget fallit ihop resultatmässigt och har nu fyra raka förluster. Bland annat har man förlorat tre raka matcher på hemmaplan, mot i tur och ordning Kallinge/Ronneby, Grums och Huddinge.

– Det är klart att vi inte är nöjda i och med att vi har ett antal torsk nu. Men lag kommer i svackor då och då och vi har vår svacka nu. I det här läget gäller det att inte leta fel utan att istället se möjligheter hela tiden. Det gäller att vi kommer upp ur vår dipp omgående, säger Karl Helmersson.

”Har överarbetat”

Helmersson ser fram emot kvällens hemmamatch mot Vimmerby, som nu är fyra poäng före TAIF i tabellen.

– Det ska bli roligt givetvis. Vi har positiva bilder från vår tidigare match mot Vimmerby och får plocka fram dem nu. Vi ser fram emot det här och har en grym revanschlusta efter några förluster. För vår del gäller det att bli mer konsekventa i det vi gör bra. På slutet har vi överarbetat vissa situationer och gått ifrån vårt spel.

Hur går dina tankar kring Vimmerby som lag?

– De är bra försvarsmässigt och släpper in lite mål. Vimmerby var kanske lite trögstartade i Allettan, men sen har de kommit igång mer och mer. Det är ett bra lag givetvis, men vi måste ändå se till vår prestation och göra den till 100 procent och så får vi se hur långt det räcker, säger Karl Helmersson.

Tranås kommer till spel utan Pontus Eklöf, som fortfarande har känning av en huvudskada. Max Rapp saknades i onsdagens förlustmatch mot Huddinge på grund av sjukdom och det är osäkert om han kan spela mot Vimmerby.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt