Annons:

Viktiga pjäser tillbaka i spel – då saknas två nya spelare

Jakob Heljemo är tillbaka i spel när Vimmerby möter Dalen på hemmais på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Viktiga pjäser tillbaka i spel – då saknas två nya spelare

Tre av de fem nyckelspelarna som saknades mot Halmstad Hammers är tillbaka mot HC Dalen. Tyvärr får Vimmerby Hockey skriva upp två nya namn på frånvarolistan. 
– Det blir ett liknande test för oss i morgon, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Med fem tongivande spelare i sjuksängen åkte ett decimerat Vimmerby Hockey till västkusten i onsdags och stod för en heroisk insats mot Halmstad Hammers. VH vann det sevärda toppmötet med 5–4. 

– Jag tycker att vi gör en bra match och följer vår gameplan på ett bra sätt. Det är också roligt att vi förvaltar våra lägen, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Glädjande för VH är att tre av de fem sjuka spelarna är tillbaka i spel när HC Dalen kommer på besök på lördagseftermiddagen. Spelarna som är tillbaka i spel är målvakten Scott Hector och centrarna Jakob Heljemo och Jakob Karlsson. 

Tre spelare tillbaka i spel

VH får dessvärre klara sig utan fortsatt sjuka forwardsduon Christoffer Törngren och Gustav Karlsson och även Isac Göransson (skada) och Elias Lindgren (sjuk). 

– Göransson fick en smäll för någon match sedan och den har vi kollat upp nu. Han kommer inte kunna spela på ett litet tag, säger Hampus Sylvegård. 

Isac Göransson spelade onsdagens match mot Halmstad.  

– Han klarade av att spela senaste matchen, men risken var för stor att det skulle bli värre vid fortsatt spel. 

Hur länge räknar du med att ni har honom på frånvarolistan?

– Någon vecka i alla fall. 

Hur ser du på utmaningen med fyra spelare på frånvarolistan?

– Vi spelar med spelarna som är friska och hela och anpassar oss efter det. Vi kommer självklart ha en plan för hur vi ska agera och kanske ändra på vissa saker. De som spelade mot Halmstad gjorde det jättebra och vi visade att vi orkar spela på tre femmor. Jag är inte orolig även om det är krävande, framför allt mot lag som kör mycket. Dalen är ett sånt lag och då måste man spela ännu smartare. Jag ser fram emot matchen och tycker att vi har bra förutsättningar för att vinna. Det finns inga ursäkter. Vi kör med de som kan spela och ska alltid ge oss en ärlig chans att vinna oavsett vad. 

"Vi ska spela vårt spel"

VH är tvåa i Allettan med tolv av maximala 15 poäng och skuggas av morgondagens motståndare HC Dalen på elva poäng. 

– Vi ska spela vårt spel och vara noggranna och konsekventa i det. Dalen har gått bra här på slutet så det ska bli roligt att se hur vi hanterar det. 

Tycker du att det är överraskande att de har gått så här pass bra?

– Överraskande vet jag inte. Det är ett bra lag som kör och är strukturerade, tajta och svåra att göra mål på. De har gått bra med tanke på att de ligger i toppen och har vunnit majoriteten av matcherna. Det är hela tiden tajta och jämna matcher och vi lägger störst fokus på oss själva.

Hur ser du på er start i Allettan?

– Vi har spelat bra i många matcher och haft tålamod i spelet. Det har varit jämnt i många matcher mot Tranås, Mariestad och nu senast mot Halmstad, men vi har hittat sätt att vinna matcherna. Vi har tålamod i det och till sist får vi utdelning, vilket är en styrka inom gruppen. Ett problem är att vi har släppt in lite för mycket mål. Vi är det lag som har släppt in näst flest mål om man tittar på alla lag i Allettan södra. Där har vi fortfarande saker att förbättra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt