Annons:

Känslosamt för Horsky:

Phil Horsky hade aldrig svettats så mycket som i kvällens match. Foto: Simon Henriksson

Känslosamt för Horsky: "Aldrig svettats så mycket"

Phil Horsky fick komma tillbaka till Vimmerby och lämna hallen som vinnare. Hans Tranås löste två poäng i derbyt.
– Jag är helt slut. Jag har aldrig svettats så mycket, säger han efter övertidssegern.

Annons:

Han blev en stor profil under sina år som tränare i Vimmerby Hockey. Nu leder han antagonisten Tranås AIF och fick lämna Vimmerby som en vinnare efter ett förlängningsavgörande.

– Det var skönt. Det är så mycket känslor och kul att se alla igen. Man blir påmind om hur fina människorna är här. Grabbarna på hyllan var precis förbi och gav mig en present. Fansen och klubben betyder mycket för mig, även om jag är TAIF:are nu, säger Phil Horsky och visar med hela kroppen att han är dränerad på energi:

– Jag är helt slut. När man går så här kort på folk måste man skapa energin och jag har aldrig svettats så mycket. Ibland krävs det och grabbarna behövde den här extra pushen.

Horsky var mycket nöjd med hur hans lag utförde derbymatchen.

– Vi visste att vi behövde göra något annorlunda. Vi hade scoutat dem och funderat mycket på hur vi skulle göra. Vi spelade mycket på fyra backar och tre femmor. Vi kunde inte tuta och köra som vi brukar göra, så vi fick vara mer avvaktande. Det var sällan vi gick högt och satte press. Det är kul att grabbarna köper det och klarar av det.

"Vad är det för present?"

Han tyckte att Tranås gjorde en väldigt bra mellanakt.

– Vi sa innan matchen att mittzon skulle vara avgörande. Vi hade kollat mycket video inför och visste att mittzon skulle bli nyckeln. Hade vi inte hanterat pucken bra, så kunde det ha gått fort mot Vimmerby. Men vi hade en beslutsamhet som var nyckeln. 

Phil Horsky var också väldigt upprörd över straffen som gav hemmalaget 1-2. 

– Vad är det för present? Jag förstår inte. Utvisningen är också en present. Det var som att domaren letade efter att ge dem energi att komma tillbaka. Det är lite synd, för annars kanske vi hade tagit tre poäng. Samtidigt hade Vimmerby sina chanser och det kan vi inte ta bort. Vår målvakt spelade stort och det krävs. Vi var lite trötta i huvudet i tredje och det är förståeligt. Jag är väldigt stolt över hur killarna hanterade istiden och matchen. 

Tranås är femma i Allettan och har fyra poäng till andraplatsen.

– Vi vill bara gå till slutspel. Det är vårt mål. TAIF har inte gått dit på ett antal år, men då måste vi få tillbaka de skadade grabbarna. Vår situation är väldigt tuff.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt