Sylvegård nöjd med mycket efter segern:

Hampus Sylvegård fick se sitt Vimmerby Hockey vinna med 4–2 mot Mariestad efter en väl genomförd prestation. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvegård nöjd med mycket efter segern: "Vi för spelet"

Vimmerby Hockey gjorde en stark match i Mariestad och tog tillbaka serieledningen med fem matcher kvar.
– Vi fokuserar på nästa match och kan inte fokusera på vad som händer och sker i tabellen, säger Hampus Sylvegård.

Bortsett från en trubbig start med tidigt baklängesmål i boxplay svarade Vimmerby Hockey för en stark insats borta mot Mariestad och vann med 4–2.

– Vi gör en väl genomförd bortamatch. Även om de kommer ut hårt tycker jag att vi löser det relativt bra. Vi drar på oss en utvisning som de förvaltar i powerplay och efter det är vi som tar över spelet och får in kvitteringen, säger Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey hade ett stort spelmässigt övertag i andra perioden och tog ledningen med 2–1. Tre minuter efter 2–1 kontrade Mariestad in 2–2.

– Andra perioden är vår rakt igenom. Det är vi som för spelet, skapar chanser och vill spela och föra matchen på ett bra sätt. Vi skapar många klara målchanser som vi inte riktigt utnyttjar. I de sista avgörande momenten skjuter vi utanför istället för att träffa mål. Det står 2–2 efter andra perioden trots att jag tycker att vi är bättre och kunde mycket väl ha haft ledningen inför tredje perioden, säger Hampus Sylvegård.

2–2-målet kom från ingenstans.

– De chippade ut pucken ur egen zon och sedan blev vi slagna i en skridskoduell. Sånt kan hända, men det ska inte få hända. Det får vi kolla på för att se vad vi kan göra annorlunda.

"Fokuserar på nästa match"

51 sekunder in i tredje perioden var VH tillbaka i tätpositionen. Eddie Levin hittade en lucka mellan benen på Tobias Sandberg. Carl Sjöberg fastställde slutresultatet till 4–2 med mål i tom bur.

– Vi får ett tidigt mål som ger oss energi och vi kan gå på det. Vi spelar av matchen på ett bra sätt och gör en bra bortamatch. Vi är pucksäkra, vårdar pucken på ett bra sätt, för spelet och skapar de farliga målchanserna.

VH är tillbaka på vinnarspåret efter en omvälvande vecka med 0–4 mot Kristianstads IK och försäljningen av Oskar Lindgren till Tingsryds AIF.

– Vi har fokuserat på bitarna som vi kan påverka. Att Oskar lämnar kan vi inte påverka eller lägga tid på och det har vi inte tid med. Det är viktigt att vi fokuserar på vad vi kan göra. Det är många som tar större ansvar i dag. Elias (Lindgren) gör det bra efter sin avstängning och Oskar (Humble) kommer in och spelar moget, ansvarstagande och resolut. Jag är nöjd med hans ingång i laget.

Att Vimmerby leder Allettan med fem matcher kvar vill inte Sylvegård lägga energi på.

– Vi fokuserar på nästa match och kan inte fokusera på vad som händer och sker i tabellen. Vi får se till att göra vårt och får titta på tabellen efteråt.

Den kollektiva insatsen var bra i Mariestad.

– Många bidrar på ett positivt sätt och ska hyllas.