IKO inkasserade åttonde raka nederlaget

Marek Langhamer deppar efter 3–1-förlusten borta mot Modo. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn är inne i en dyster period i SHL och förbereder sig för negativt kval. I kväll blev det förlust med 3–1 borta mot MoDo, nykomlingen som slåss för att komma bort från kvalstrecket.

Precis som många gånger förr fick IK Oskarshamn en mardrömsstart på matchen och släppte in 1–0 efter knappt två minutens spel. Den gyllene kvitteringschansen kom i slutet av första perioden. I en minut och 50 sekunder fick IKO chansen i spel mot fem mot tre och hade bud på att få in en kvittering.

IKO-keepern Marek Langhamer radade upp fina räddningar när Modo tryckte på i offensiv zon i andra perioden. Med fyra minuter kvar av mittperioden kom 2–0 när Danny O’Regan skickade upp ett hårt skott i första krysset.

IKO fick in en reducering med 52 sekunder kvar att spela och skapade viss dramatik i slutsekunderna. Modos seger skrevs till 3–1 efter Sam Vigneaults mål i tom kasse med en sekund kvar på klockan.

IKO åkte därmed på sin åttonde raka förlust och har tio matcher kvar innan kvalet drar igång.

"Upp och ner idag. Vi avslutar starkt igen. En stabil förstaperiod, men den andra är jag besviken på. Vi skakar fram tillräckligt med chanser för att göra flera mål, men det är för trubbigt", säger IKO-tränaren Martin Filander till TV4 Play efter matchens slut.