Annons:

VH tar båten till fortsatta dramat – ”Alla lag är desperata”

Eddie Levins och Anton Carlssons Vimmerby är redo att ta sig an Visby/Roma i en svår bortamatch.

VH tar båten till fortsatta dramat – ”Alla lag är desperata”

Toppstriden i den södra allettan är ett drama av sällan skådat slag. På onsdagsmorgonen tar Vimmerby Hockey båten till Gotland för att förbättra sitt utgångsläge inför avslutningen av dramat.
– Det är bara viktiga matcher kvar och alla lag är desperata för att vinna, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Tre matcher återstår i den södra allettan. I toppen av tabellen hittar vi Kristianstad, Halmstad och Vimmerby, som alla står på 33 poäng inför avslutningen. Ettan och tvåan går direkt till semifinal och är därmed bara ett steg ifrån kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Hur ser du på tabelläget?

– Det är tre lag som slåss om det och det är tre matcher kvar att spela. Så ser jag på det. Vi måste ha fokus på oss själva. Annars blir det lätt att man tänker på hur andra matcher ska sluta och det är inget vi kan påverka, säger Hampus Sylvegård.

"Inget märdkvärdigt"

För VH väntar en speciell onsdag där bussen rullar från Vimmerby redan vid 6-tiden på morgonen för färd mot Nynäshamn. Därifrån tar man båten över till Gotland och Visby, dit man anländer vid 15-tiden. Matchen mot Visby/Roma startar fyra timmar senare.

– Det ska bli kul. Jag har aldrig varit på Gotland tidigare och det är flera spelare som inte har spelat i den hallen någon gång, säger Hampus Sylvegård.

VH-tränaren tror inte att den långa resan ska behöva påverka lagets prestation.

– Killarna får sova lite på bussen, det brukar de flesta inte ha några problem med. Sen hinner vi vara på hotellet en stund så där kan man sova någon timme också. Det ska inte vara några konstigheter, jag ser inget märkvärdigt med det. Jag ser mer fram emot den match som ska spelas.

Efter matchen sover spelare och ledare över i Visby och är sedan tillbaka i Vimmerby på torsdagseftermiddagen.

Vann med uddamålet hemma

Med tre matcher kvar att spela är Visby/Roma näst sist i tabellen och behöver klättra en placering för att säsongen inte ska ta slut om en vecka. Möjligheterna till det är dock goda, då laget har samma poäng som Skövde över strecket.

– Det var tufft mot dem hemma där vi vann en jämn match med 1-0. Visby är ett fysiskt lag, de är hyfsat stora och rejäla. Det gäller för oss att komma upp i kampspelet, det blir otroligt viktigt. Det är också viktigt att vi är noggranna med pucken och inte tappar spelvändningar till deras favör. Överlag är det också viktigt att vi fokuserar på vår skicklighet som individer. Så här långt in på säsongen sitter spelet och då är det den individuella skickligheten som avgör också. 

Ollila saknas

Förutom Visby/Roma har Vimmerby kvar att möta jumbon KRIF (hemma) och Karlskrona (borta).

– Tittar man på Visby så spelar de för att få fortsätta säsongen, samma sak för Karlskrona och eventuellt också KRIF. Det är tuffa och jämna matcher i Allettan. Det blir tjatigt att säga det, men det är tydligt att det är så. För oss gäller det att komma upp i en hög arbetsnivå och jobba hårt för varandra.

Mot Visby/Roma får Vimmerby klara sig utan Hugo Ollila, som är sjuk. Målvakten Scott Hector är skadad och borta sedan tidigare. På plussidan jämfört med senaste matchen finns Adam Petersson.

– Vi har en bra och bred trupp där flera kan gå in. Adam kommer att ersätta Hugo rakt av mot Visby, säger Hampus Sylvegård.

Fakta

Topplagens återstående spelschema:

Onsdag 21/2:

Tranås-Halmstad

Kristanstad-Dalen

Visby/Roma-Vimmerby

 

Fredag 23/2:

Dalen-Halmstad

Lördag 24/2:

Vimmerby-KRIF

Skövde-Kristianstad

 

Onsdag 28/2:

Kristianstad-Mariestad

Halmstad-Skövde

Karlskrona-Vimmerby

 

Klicka HÄR för att se tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt