Annons:

Tung kväll för VH:

Hampus Sylvegård var förstås besviken över den missade seriesegern. Foto: Arkivbild

Tung kväll för VH: "Självklart sjukt besvikna"

Vimmerby Hockey hade chansen att sätta sig själva i ett ultimat läge inför slutspelet. Men VH föll borta mot KHK och missade därmed seriesegern.
– Självklart är vi sjukt besvikna, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Seger efter ordinarie tid skulle med säkerhet räcka. Då hade Vimmerby vunnit Allettan och fått välja först av alla lag inför semifinalerna i slutspelet. 

Men Karlskrona HK bröt sin mörka trend mot Vimmerby och vann med 2-0. Samtidigt krossades Mariestad helt av Kristianstad som vann med 8-0. Det gör att skåningarna vinner serien två poäng före Vimmerby. Det innebär också att VH får välja som trea i semifinalen i stället för som etta. 

– Självklart är vi sjukt besvikna här och nu över att vi inte kommer etta. Vi hade en bra chans att göra det och jag tycker att vi hade en bra chans i den här matchen också. Vi har många bra målchanser, men vi förvaltar dem inte, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

"Grymt nöjda"

Även om besvikelsen just den här kvällen är stor kvarstår det faktum att VH aldrig haft ett så gynnsamt läge inför slutspelet som nu.

– Samtidigt som man är besviken, så är man stolt över att vi kommer tvåa i serien och det vi har gjort över 18 matcher. 

Hur ser du på att ni nu får välja som trea i stället för som etta?

– Det är lätt att man blir negativ riktad när man slutar tvåa i stället för etta, men överlag får vi ändå vara grymt nöjda och se möjligheterna. Vi kommer få välja hyfsat tidigt och oavsett vad så är det bara bra motstånd i en semifinal. Det ska bli spännande och kul. Jag ser verkligen fram emot slutspelet. 

"Kommer jobba med allt"

VH gjorde en bra öppningsperiod och hade även två möjligheter i numerärt överläge under de första 20 minuterna. 

– Jag tycker att vi kontrollerar den första perioden. I den andra perioden blir det mycket nordsydhockey och det är chanser åt båda håll. Vi gör en helt okej push i tredje och har lägen, men vi saknade det där lilla extra. 

Powerplay har inte alls stämt för Vimmerby på samma sätt som i grundserien.

– Vi hade något bra läge, men överlag kanske vi inte riktigt fick de där heta målchanserna. Jag tycker ändå att vi fick lite momentum av vår PP-tid i den här matchen. Vi får inte fler chanser förrän alldeles i slutet och jag hade önskat fler chanser, för det var en jämn och tajt match. KHK är ett bra lag och inget lätt lag att vinna över. 

Kommer ni jobba mycket med powerplay under det uppehåll ni får?

– Vi kommer jobba med allt – PP, BP och fem mot fem-situationer. Vi har i stort sett redan lagt upp en plan och special teams är en del i det. Det är något vi vet kan vara avgörande i slutspelet.

Ledigt över helgen

VH-spelarna får nu ledigt över helgen och återsamlas först på måndag igen. 

– Det blir en chans för grabbarna att vara hemma i några dagar och ladda om batterierna. 

I matchen mot KHK ville Sylvegård berömma Robin Christoffersson.

– Han ger oss chansen att vinna. Sedan var det säkert flera som var bra, men det är fortfarande lite frustrerat i huvudet just nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt