Mardrömmen bara fortsätter – IKO åkte på 13:e raka förlusten

IK Oskarshamns förlustsvit i SHL förlängdes till 13 matcher efter dagens 1–4-nederlag borta mot Malmö Redhawks. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamns kräftgång i SHL fortsätter. Borta mot Malmö Redhawks inkasserade jumbon sin 13:e raka förlust och har bara tagit en ynka poäng under mardrömsperioden.

Drygt sju minuter in i första perioden tog Malmö Redhawks ledningen med 1–0 genom Joakim Ryan. Offensivt skicklige forwarden Lauri Pajuniemi utökade till 2–0 med mindre än två minuter kvar av öppningsperioden.

Oskarshamn öppnade mittperioden vasst och Lukas Jasek brände ett jätteläge efter 30 sekunder. Malmö gick upp i en 3–0-ledning när Janne Kuokkanen sköt 3–0. Med en sekund kvar av andra perioden reducerade Oskarshamn till 3–1. Gustaf Westlund noterades för reduceringen.

Janne Kuokkanen fastställde slutresultatet till 4–1 i powerplay efter 52.21.

Tidigare Vimmerby Hockey-målvakten Tomas Rydén lånas nu, efter att Tingsryds AIF säkrat nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan, ut till Oskarshamn under resten av säsongen. Han fick förtroendet mellan stolparna i dagens match mot Malmö och släppte fyra puckar förbi sig.

"Dels så behöver vi hitta en känsla och en trygghet att vi inte ger bort konstiga mål, det är några i kväll igen. Så de målen måste bort så klart och vi behöver bli bättre med vårt spel med puck", säger IKO-tränaren Martin Filander till TV4 Play efter matchen.