Annons:

I kväll kan VH ta historiskt steg:

Hampus Sylvegård och hans Vimmerby Hockey kan i kväll säkra en plats i den allsvenska kvalserien. Foto: Arkivbild

I kväll kan VH ta historiskt steg: "Inställda på grymt tuff match"

Fullproppat med självförtroende och med 2-0 i matcher har Vimmerby Hockey i kväll chans att avgöra matchserien borta mot Troja-Ljungby.
– Vi är inställda på en grymt tuff match, med bra tryck på läktarna från båda lagens supportrar, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Efter 4-3 och 2-0 i helgens båda hemmamatcher har Vimmerby Hockey skaffat sig bästa möjliga utgångsläge för att kunna kvalificera sig till den allsvenska kvalserien – klubbens största sportsliga framgång i modern tid. En seger till behövs mot Troja-Ljungby, och man har tre försök på sig att fixa det – borta i kväll, borta i morgon eller i hemmahallen i Vimmerby på söndag.

"Två jämna fajter"

VH-tränaren Hampus Sylvegård är så klart tillfreds med utfallet i de båda första mötena.

– Först och främst tycker jag att det har varit två jämna fajter. Matcherna har haft lite olika momentum med fördel både för dem och för oss, men där vi har haft tålamod i spelet och varit starkare i slutet av matcherna, säger han.

– Jag är nöjd med att vi har vågat spela vårt spel och trycka på även om vi har sett ut att spela fast oss emellanåt – båda de sena avgörandena är ett bevis på att det till slut ger resultat. Man måste våga riskera för att vinna – inte minst i sådana här jämna matcher.

Viktigt supporterstöd

Sylvegård hyllar också lagets försvarsspel, framför allt i boxplay.

– Och när vårt försvarsspel inte har varit tillräckligt tätt har Robban (målvakten Robin Christoffersson) kommit upp och spelat på en väldigt hög nivå, berömmer VH-tränaren.

Vad tror du om kvällens match?

– Vi är inställda på en grymt tuff match, med bra tryck på läktarna från båda lagens supportrar. Det verkar ju bli många Vimmerbybor som reser till Ljungby, och det betyder så klart mycket för oss. Vi har hanterat bortamatcher på ett bra sätt tidigare under säsongen, och det ska bli spännande att se hur vi hanterar det nu när det är slutspel. Att vi har hittat sätt att vinna matcher på när det har stått och vägt stärker oss förstås – det tyder på en stark grupp och att var och en vet vad man ska göra. Det är viktigt att vi fortsätter med det som har varit framgångsrikt tidigare.

4-0 i matcher

Sylvegård har stor respekt för Troja-Ljungby, och att Vimmerby har 4-0 i matcher mot dem den här säsongen är inget som han tror har någon betydelse.

– Det är kanske lätt att tro att en falsk trygghet kan infinna sig och att man slår sig lite till ro, men så kommer det inte alls vara. Vi kommer fortsätta fokusera på vad som har fungerat tidigare i matchserien, när vi har varit aktiva, aggressiva och spelat vårt spel, och nu förhoppningsvis även skruvat på några detaljer. Att vi har vunnit fyra matcher mot Troja den här säsongen eller har 2-0 i den här matchserien är inget vi tänker på eller som påverkar oss.

Åker hem efter matchen

Som vi kunde berätta i går kommer Vimmerby Hockey inte sova kvar i Ljungby-trakterna om det blir match även på torsdagen, utan man åker hem till Vimmerby i kväll.

– Det är inte längre än att vi kommer vara hemma strax efter midnatt om det inte blir förlängning, och då känner vi att det är skönare att få sova i sin egen säng och att man får torsdagen hemma i stället för att gå och dra fötterna efter sig i Ljungby i väntan på att det ska bli kväll, säger Hampus Sylvegård.

– Det här är ett perfekt upplägg som har funkat tidigare. Men förhoppningen är ju att vi ska avgöra redan i kväll.

Troja-tränaren optimistisk 

Trojas tränare Jens Gustafssonska ha tryckt mycket på att hans lag måste bli bättre på att utnyttja sina chanser, spelet i powerplay och tekningar.

– Vi hade mer powerplay än vad de hade och då behöver man, framför allt på bortaplan, kapitalisera på de powerplay vi har och faktiskt göra något mål. Det gör vi inte och till slut biter det dig i baken som det gjort de senaste två matcherna med två sena avgöranden. Vi behöver ha mer desperation framför mål och lite mer attackspel, säger han till tidningen Smålänningen.

– Över två matcher har vi skapat fler farliga lägen, de behöver vi trycka in. Calle Wäng har två riktigt bra chanser senast, Hampus (Johannesson) har något läge där han lyckas skjuta utanför. Vimmerby har också skapat farliga lägen, men vi har nog haft lite fler kvalitativa chanser i slottet, fortsätter han.

Men några tankar på att Trojas säsong kan ta slut i kväll har han inte haft.

– Nej, det har jag inte och jag tänker inte tänka det. Det tar vi då, säger han till Smålänningen.

Vimmerbys lag är detsamma som vid de båda tidigare matcherna. Hos Troja återkommer Axel Håkansson efetr skada.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt