Annons:

Ström rörd och lycklig när drömmen blev sann:

Pelle Ström jublar efter att Vimmerby Hockey tagit sig till kvalserien. Foto: Ossian Mathiasson

Ström rörd och lycklig när drömmen blev sann: "Lättnad som släpper"

I flera års tid har Vimmerby Hockey kämpat och drömt om att gå till kvalserien. Nu är väntan över. Att Pelle Ström var rörd och känslofylld efter vinsten i Ljungby är lätt att förstå. 
– Jag är bara så jävla glad och lycklig, säger han efter kvalserieavancemanget.

Annons:

30-årige Vimmerby Hockey-backen Pelle Ström har varit med om många tunga, trista uttåg i sista steget innan kvalserien. 

Efter 3–0 i matcher i semifinalserien mot Troja/Ljungby är Vimmerby Hockey för första gången klart för kvalserien mot Hockeyallsvenskan. 

Pelle Ström var både glad och känslosam efter den historiska kvällen i Ljungby.

– Jag är bara så jävla glad och lycklig. Man har varit med i så många år nu och trampat på det här målsnöret. Det är bara en lättnad som släpper, säger Pelle Ström. 

"Jävligt bra hockeylag"

Han tänker tillbaka på alla missade kvalserieplatser och gläds över att de äntligen får chansen att mäta sina chanser i en kvalserie. 

– Det är så svårt att sätta ord på hur det har varit de senaste åren. Det blir bara så snabbt slut i de här matchserierna och sedan kommer vardagen ikapp en. Då glömmer man hockeyn i några månader och sedan försöker man igen och sedan har man trampat på målsnöret igen. Det här känns så jävla skönt, säger Ström. 

Varför går ni till kvalserien?

– För att vi är ett jävla bra hockeylag. Vi har allt. Vi har spelare som kan spela fysiskt och som kan göra sin gubbe plus att vi har bra målvakter. 

Truppen innehåller många spelare med Vimmerby Hockey som moderklubb. 

– Vi har en stomme med Vimmerbykillar som tar ansvaret år efter år och sätter ribban. Jag, ”Jagge” och Anton har varit med länge. Sedan kommer Eddie in med ny energi, pushar på och är sjukt bra i omklädningsrummet. Hejlemo, ”AP” och ”Törna” skriker inte som vi gör, men de kommer med bra inputs med vad som krävs. 

Han ser avancemanget som en seger för både laget, föreningen och staden. 

– Jag har bara varit i VH så jag har bara bra minnen från mina år här. Vimmerby är inte så stort och man träffar folk som man känner på stan. Kommer man ner på Ica så träffar man alltid någon som snackar hockey och det blir som en stor hockeyfamilj. 

"Lika stora chanser som alla andra"

Vimmerby är ett av sex lag i kvalserien och serien drar igång på påskafton. 

– Vi har lika stora chanser som alla andra lag och har ett spel som funkar mot alla lag. Det är bara att tuta och köra. Vi är inte nöjda här. Alla spelare har kommit in, tagit sin roll bra och växt in i det. Vi älskar att hålla i pucken och det är tufft för motståndarna att bara åka och jaga. 

Hur långt kan det här bära?

– Det kan bära hur långt som helst. 

Vad blir det för firande?

– Vi är lediga i morgon så det kanske blir en öl eller något, jag vet inte. Jag sa till sportchefen (Pelle Johansson) att det är bedrövligt. En öl är man ju värd tycker jag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt