Annons:

Lugnande besked efter otäcka smällen: ”Jag är på fötterna igen”

Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård mår bra efter gårdagens otäcka smäll då han träffades av en puck bakom ena örat.

Lugnande besked efter otäcka smällen: ”Jag är på fötterna igen”

Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård fick föras till sjukhus efter att ha träffats av en puck i huvudet mot Piteå HC. Nu kommer lugnande besked efter otäcka smällen. 
– Jag mår bra och är på fötterna igen, säger VH-tränaren dagen efter sjukhusvistelsen. 

Annons:

Det var precis i början av andra perioden av kvalseriematchen mellan Vimmerby och Piteå som Hampus Sylvegård träffades av en puck i huvudet och började blöda kraftigt bakom ena örat. 

Han gick raka vägen ut i omklädningsrummet tillsammans med sjukvårdaren Richard Söderlund och fick efter en snabb kontroll föras till sjukhus med VH-spelaren Carl Sjöberg som chaufför. 

– Man försöker vara med så mycket som möjligt i det som händer ute på isen och det är sånt som kan hända ibland. När jag såg att pucken kom var det bara att slänga bort huvudet och det lyckades jag med. Jag försökte undvika att få den runt mun- och ögontrakten och är tacksam för att jag inte fick pucken i ansiktet. Den träffade bakom örat och det blev några stygn och inget är sönder, säger Hampus Sylvegård. 

"Blev ett djupt sår"

Han hade till att börja med förhoppningar om att kunna återvända till båset efter omplåstring i omklädningsrummet, men det var inte aktuellt. 

– Det blev ett djupt sår. Det var bara att acceptera att de inte kunde stoppa blödningen, åka till Västerviks sjukhus och få det sytt. Det var snällt av Sjöberg att köra mig till sjukhuset. Jag fick snabb hjälp och var tillbaka i Vimmerby strax efter 23. Det var skönt att det gick snabbt och smidigt denna gång.

Hampus Sylvegård mår efter omständigheterna bra när vår tidning når honom på fredagseftermiddagen. 

– Det blev ingen röntgen av käken. De tryckte och kände på allting och jag kände direkt att käken var lugn. Det var mer trumhinnan som vi var oroliga över med tanke på att pucken tog runt örat. Man kommer under de närmaste dagarna ha viss yrsel, huvudvärk och konstig balans, men det är ingen fara. 

"Får titta på det vi kan göra här och nu"

Vimmerby gick ifrån till 2–0 i första perioden mot Piteå, tappade initiativet i andra perioden och släppte in 2–2 i sitt eget powerplay med några minuter kvar att spela.

– Första perioden är en riktigt bra period. Andra perioden blir hackig med mycket utvisningar och konstiga situationer. Vi har bra kontroll på spelet i tredje perioden. Det som är surt är att de skapar sina bästa lägen i vårt powerplay och gör 2–2 där. Det är ändå starkt att ta två poäng istället för en poäng. Vi är fortfarande med i racet, men det är självklart att vi hade velat ta tre poäng med tanke på att vi ledde med 2–0.  

Fyra matcher återstår av kvalserien. VH är ett av tre lag på åtta poäng och ligger tre poäng bakom tvåan och morgondagens motståndare Hudiksvalls HC. 

– Det kommer vara en ny tuff match, precis som alla matcher är i en kvalserie. Det är viktigt att vi försöker hitta spelet som vi hade i första perioden där vi var påslagna och ettriga, gjorde bra bedömningar och var noggranna i spelvändningarna. Vi spelade en bra, kontrollerad och vuxen hockey. Vid vinst står vi på samma poäng som dem. Vi har självklart lite minus i målskillnaden, men vi får titta på det vi kan göra här och nu och det är att vinna våra matcher. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt