Annons:

Sylvegård om chanserna:

Hampus Sylvegård var i stora drag nöjd över segern mot Hudiksvall. Foto: Simon Henriksson

Sylvegård om chanserna: "Sjätte gången gillt"

Vimmerby Hockey slog Hudiksvall med 3-2. Nu har man chans att göra liv av kvalserien.
– Det blir sjätte gången gillt, säger Hampus Sylvegård och ler efter den viktiga trepoängaren.

Annons:

Det har varit en varierad vecka för Vimmerby Hockey. Tung torsk mot Halmstad i tisdags, "bara" två poäng hemma mot Piteå i torsdags – men avslutningen var det inget fel på.

VH besegrade Hudiksvall med 3-2 och gav sig själva ett sista hopp om att nå förstaplatsen i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

– Det är mycket känslor nu. Jag är jätteglad och nöjd med resultatet. I första tycker jag att Hudiksvall är bättre och vi kör fast oss i deras forecheck. Vi är inte där och inte helt påkopplade, säger Hampus Sylvegård.

Men i period två var det en dramatisk scenförändring.

– Då var vi där. I första fick vi bara smällar, men i andra gav vi tillbaka också. Vi visar karaktär och vänder matchen i PP. Det är roligt att man kliver fram och vinner matchen till oss där. 

"Tänker mer defensivt"

Någon särskild korrigering av spelet i numerärt överläge rörde det sig dock inte om. 

– PP-spelet har varit helt okej. Det är mer att vi inte har nyttjat våra chanser. Grabbarna tar stort ansvar, pratar mycket om det och tar upp det själva.

I den tredje akten blev det, ganska förståeligt, mycket Hudiksvall. Men inte överdrivet mycket – trots allt. 

– Man vet om förutsättningarna och vad det innebär. Då blir det lite mer försiktighetsåtgärder och lite mer passivt. Man tänker mer defensivt. Det är mycket spel mot ett mål, men jag tycker inte det är så många bra chanser. Vi gör det ganska bra, men jag hade önskat att puckbehandlingen i tredje var lite bättre. 

Ibland kan man ju känna att 3-3, exempelvis, kommer när som helst. Så kändes det inte nu. Vad är det ni gör bra där, tycker du?

– Vi är tajta innanför pucklinjen och vi äger insidan. Det är mycket zontid i deras favör, men när man äger mitten är det svårt att göra mål. Pucken ska igenom många. Det är något läge där de får snurr och där vi blir lite trötta och passiva, men i det stora hela är jag nöjd med tredje. Jag känner mig ganska trygg när de tar ut målvakten också.

"Sjätte gången gillt"

I en kvalserie kan noll eller tre poäng i en enskild match få en oerhörd påverkan. Nu är VH fem poäng bakom Kristianstad. Skåningarna som väntar just i nästa omgång på bortaplan.

– Kristianstad har en fördel och ett försprång, men det är dags för revansch för oss. Vi ska åka dit och vinna. Det är sjätte gången gillt. Men först ska vi njuta av det här, återhämta oss och ta nya tag på måndag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt