Annons:

KRÖNIKA: VH är i Hockeyallsvenskan - och ingen fattar någonting

Vimmerby Hockey är klart för Hockeyallsvenskan.

KRÖNIKA: VH är i Hockeyallsvenskan - och ingen fattar någonting

Vimmerby Hockey är klart för Hockeyallsvenskan. Läs det igen. Ta in det. Förstår du vad som precis har hänt? Inte? Du lär inte vara ensam. Det blir nästan inte mer overkligt än så här.

Annons:

Vi kan prata om att kvalserien är ett orättvist upplägg. Att lag utan något att spela för viker ned sig. Att lag som knappt har något att spela för tar ut målvakten för att sedan se Jakob Karlsson avgöra med en sekund kvar av matchen.

Vi kan prata om att isladan i Vimmerby inte håller allsvensk klass. Får VH ens spela i den i Allsvenskan i höst som den ser ut nu?

Vi kan prata om att Vimmerby Hockey har det kämpigt med ekonomin.

 Vägrat ge upp sin dröm

Men vet ni vad? Skit i allt det där. Vimmerby Hockey är i Hockeyallsvenskan och just nu är det det enda som betyder något.

Prata istället om Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Pelle Ström. Tre spelare som har ett hjärta större än nästan alla andra för den här klubben. De har kämpat och slitit. Vägrat att ge upp sin dröm. Gjort allt för att Vimmerby som klubb och stad ska få uppleva en allsvensk kvalserie. Nu har de gjort det osannolika. De har tagit Vimmerby Hockey (!) till landets näst högsta serie.

Åshöjdens BK kan slänga sig i väggen. Mer osannolikt än så här blir det inte.

Nästa säsong ska Vimmerby spela hockeyallsvenska derbyn mot Oskarshamn, Nybro och Kalmar. Och så kommer ju Södertälje, Björklöven, Västerås, Mora och de andra till isladan i Astrid Lindgrens stad. Och just det, Brynäs eller Djurgården kommer också att komma till något som de knappast har sett förut.

Grattis Jakob Karlsson.

Grattis Pelle Ström.

Grattis Anton Carlsson.

Grattis hela Vimmerby Hockey.

Och tack för showen.

Just det. Grattis Hockeysverige! Jag hoppas att ni firar ordentligt ikväll. Det lär man i alla fall göra i Vimmerby.

Linus Johansson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt