Annons:

Sylvegård knöt näven:

Hampus Sylvegård knöt näven efter avancemanget till Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvegård knöt näven: "Det är obegripligt – kan inte fatta det"

Andra säsongen som huvudtränare för Vimmerby Hockey. Då förde Hampus Sylvegård upp klubben i Hockeyallsvenskan. Han vrålade ut sin glädje och knöt näven efter framgången.
– Det är obegripligt. Jag har inte fattat det, säger en tagen Hampus Sylvegård.

Annons:

Han var ett oprövat kort när han tog över Vimmerby Hockey förra säsongen. Då tog han laget till det sista hindret innan kvalserien. Säsong två förde han laget hela vägen till Hockeyallsvenskan. 

– Det är sån jävla glädje, det finns liksom inte. Vilket jobb grabbarna gör alltså. Nu börjar man landa lite smått, men det här fanns inte. Klart man kände inför omgången att vi hade möjligheten och man var nervös, men allt låg ju på Kristianstad. Vi var bäst när det gällde sista halvan och jag tycker det är rättvist och välförtjänt. Så skickliga har vi varit, men det är ändå obegripligt. Jag har inte fattat det, säger Hampus Sylvegård. 

I tisdags var Vimmerby fem poäng efter Kristianstad när man tog bussen ned till Skåne. Då trodde nog ingen i hockeysverige att det här var en möjlig utgång.

– Det är en obegriplig vecka. Kristianstad borta är en av våra bästa matcher för säsongen. Väsby är det inte, men vi hittar sät att vinna. Klart att de tar ut målvakten där, de var tvungna att gå för det och vi hade gjort samma sak om vi fått PP. Det är en helt magisk vecka och klart att det blir ketchupeffekt i dag, men det reflekterar jag inte så mycket över. Vi går vidare på poäng, så allt annat är irrelevant. Jag är bara så glad för alla spelare som kämpat så hårt. Det är ett så fint gäng här.

"Överlägset största"

Aldrig tidigare har Hampus Sylvegård upplevt något jämförbart med den här stunden.

– Det är det överlägset största, både karriärsmässigt och personligt. Det är få förunnat att vinna något och att vi lyckas gå upp i Hockeyallsvenskan. Det är ett nålsöga. Det är ett av 40 lag och lilla Vimmerby med sin lilla organisation gör det. Vi har många egna produkter och spelare som sliter på sitt privata jobb på dagarna och kommer hit och jobbar häcken av sig på kvällarna. 

Varför är det ni som går upp?

– Vi är ett grymt hockeylag med skickliga spelare och ett driv att vilja bli bättre. Vi har en riktigt familjär känsla här med högt i tak, där vi säger vad vi tycker och där vi tar hand om varandra. Det gäller alla från vaktmästare till ungdomslag och så vidare. Alla sluter upp, vet vad som krävs och tar ansvar. Vi har en stomme, ett tålamod i spelet och vi har kul. Det är många parametrar i det här. 

Vill bara stanna upp och njuta

Hampus Sylvegård insåg rätt tidigt i den tredje perioden att avancemanget var klart.

– Innerst inne så var det när Brödernas gjorde 4-3. Men vi ville hålla ansiktet lite till. Det hade inte varit rättvist mot någon och det var rätt många minuter kvar.

Hur firar man det här?

– Jag vet inte, men vi kommer gå all in i alla fall. Det kommer vi göra. Vi får se var kvällen tar vägen, men just nu vill man bara stanna upp och njuta. 

Kort innan kvalserien kom uppgifter om att Hampus Sylvegård var klar som assisterande tränare för Nybro Vikings. Det är uppgifter som inte bekräftats eller kommunicerats från något håll. Inte heller efter avancemanget ville Sylvegård yppa något om det. 

– Som jag har sagt tidigare så är min framtid inte väsentlig. Vi får se hur det blir. Nu ska jag bara stanna upp och njuta av det här fantastiska ögonblicket. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt