Annons:

Förbundet väntar på handlingsplanen: ”Bra om Vimmerby tittar på alternativa spelplatser”

Svenska Ishockeyförbundet eftersöker en handlingsplan för Vimmerby ishall.

Förbundet väntar på handlingsplanen: ”Bra om Vimmerby tittar på alternativa spelplatser”

Det saknas fortfarande en handlingsplan för hur Vimmerby ishall ska bli godkänd för spel i Hockeyettan till hösten 2018.
– Jag skulle rekommendera dem att åtgärda problemen till nästa säsong. Annars är det bra om Vimmerby börjar titta på alternativa spelplatser, säger Mikael Haglund, ordförande i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd.

Annons:

Det var i början av september 2017 som vi kunde berätta om de krav som Svenska Ishockeyförbundet har ställt på Vimmerby Hockey och Vimmerby kommun, som äger ishallen. Den här säsongen spelar VH med dispens, men förutsättningen för det är att det tas fram en handlingsplan för hur ishallen ska förbättras i framtiden.

Handlingsplan på väg att tas fram

Problemen handlar främst om att rinken är för liten för spel i Hockeyettan. Därmed uppfyller inte Vimmerby ishall arenakraven för en Publikhall B, som krävs i landets tredje högsta serie.

För en knapp vecka sedan skrev vi om att det fortfarande inte finns någon färdig handlingsplan för hur ishallen ska bli godkänd för spel i division ett till nästa säsong.

– Vi är på väg att ta fram en handlingsplan, men den finns inte ännu. Den är någon månad bort. Det är inga enkla grejer och ju bättre det går för klubben desto större krav ställs det givetvis, sa Torbjörn Bergström, fastighetschef på Vimmerby kommun, då.

”Resonera med dem”

Bergström svarade så här på frågan om hur han ser på chanserna att hallen ska vara godkänd för division ett-spel hösten 2018:

– Jag vågar inte säga något ännu innan vi vet vad handlingsplanen säger. Jag vill inte lova något. Men ambitionen är att lösa det så bra som möjligt. Ser förbundet att vi jobbar med det här och att det är möjligt så tror jag att det går att resonera med dem

Vill ha in en handlingsplan

Men att det ska gå att resonera med Svenska Ishockeyförbundet kan Vimmerby Hockey och Vimmerby kommun definitivt inte vara säkra på.

– Jag skulle rekommendera dem att åtgärda problemen till nästa säsong. Annars är det bra om Vimmerby börjar titta på alternativa spelplatser. Sen är det inte jag som tar beslutet utan det är en nämnd, säger Mikael Haglund, ordförande i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd, till Dagens Vimmerby.

Hur ser du på att ni, snart fem månader efter att ni begärt in en handlingsplan, fortfarande inte har en sådan?

– Jag får be personal på förbundet att kontakta Vimmerby. En handlingsplan bör komma in. En handlingsplan är till för att vi vill veta att något är på gång och att det blir fart på grejerna. Vi vill att hallen ska vara spelduglig nästa säsong, säger Mikael Haglund.

Får kvalspela i hemmahallen

Vimmerby Hockey toppar just nu den södra Allettan. Även om det är långt kvar till en allsvensk kvalserie så måste frågan ställas:

Får Vimmerby spela en allsvensk kvalserie i nuvarande hall?

– De har fått dispens för den här säsongen så det kan de göra, säger Mikael Haglund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt