Annons:

VH säger nej till kommunens beslut om kraftig hyreshöjning:

Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson är inte nöjd med att Vimmerby kommun vill höja klubbens ishallshyra med 38 procent från och med 1 maj nästa år. Foto: Ossian Mathiasson

VH säger nej till kommunens beslut om kraftig hyreshöjning: "Beklagligt och felaktigt"

Vimmerby kommun vill att ishallshyran höjs med 38 procent för Vimmerby Hockey. Nu kräver klubbens styrelse att beslutet omprövas. 
– Vilka andra taxor och hyresgäster ska förvänta sig denna nivå på ökningar, frågar sig Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson. 

Annons:

Några dagar före jul kom Vimmerby kommun med nyheten om att Vimmerby Hockey ska betala 100 000 kronor mer i hyra för ishallen med tanke på att ishallen har rustats upp för miljonbelopp de senaste åren. Den nya hyran för VH hamnar på 362 000 kronor och hyran höjs därmed med 38 procent. Hyresavtalet ska gälla i tre år från och med den 1 maj 2021. 

VH:s ordförande Marcus Samuelsson bemöter nu höjningen av ishallshyran i en skrivelse till fritidsutskottet på Vimmerby kommun. 

”Jag tycker att vi har haft en bra dialog där det från tjänstemännens sida finns en insikt och vilja att skapa förutsättningar för att VH och säkerligen även andra föreningar fortsatt ska kunna bedriva och utveckla verksamheten i Vimmerby kommun. Vimmerby Hockey har inte accepterat en hyreshöjning på 38 procent”, skriver Marcus Samuelsson i en skrivelse. 

"Beklagligt och felaktigt"

Klubben gläds över att den nedgångna och eftersatta ishallen har fått ett välbehövligt ansiktslyft men Samuelsson konstaterar att arbetsmiljön har varit och är i vissa fall fortsatt eftersatt. 

”Vi förstår att det kostar en del när man knappt inte gjort något underhåll på så många år. Att man då ser detta som ”investering” och därmed tycker att hyran bör öka motsvarande tycker vi är mycket beklagligt och felaktigt. Vi ser det som att vi först nu har en anläggning som uppfyller de flesta krav, fortsatt behövs dock en del göras”, skriver Marcus Samuelsson och fortsätter: 

”Före renoveringen hade vi en rink med för litet mått för att vara godkänd, en stenhård sarg som inte flexade vid tacklingar, belysning som var gammal, undermålig ventilation och inga omklädningsrum till tjejhockeyn. Trots dessa brister så krävde VH inte nedsatt hyra. När detta nu åtgärdas så kommer krav på ökad hyra med 38 procent. Vilka andra taxor och hyresgäster ska förvänta sig denna nivå på ökningar?”. 

Vill att beslutet omprövas

VH är kritiska till kommunstyrelsen beslut och anser att renoveringen inte har möjliggjort eller kommer möjliggöra några extra inkomster i form av fler sittplatser, loger och större restaurang som var deras önskemål. 

”Det är underhåll som skett. Inte för att jag vet hur resonemanget har gått men det verkar vara så att viktig information saknats innan beslut tagits, trots att jag har framfört detta. Jag tänker på hur Vimmerby ishall står sig i förhållande till andra hockeyföreningar och den hyra som beslutats. Vi har försökt förklara och känner att vi fått förståelse från tjänstemannahåll om att vi måste hitta en rimlig nivå på en eventuell ny hyresnivå. Vi har diskuterat nivå på cirka 300 000 kronor per år, vilket även styrelsen i VH kan acceptera".

Samuelsson önskar att kommunen omprövar beslutet och att de kan hitta en rimlig hyreshöjning för kommande avtalsperiod. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt