Annons:

Efter förbundets hårda krav: En handlingsplan för ishallen saknas fortfarande

Det finns fortfarande ingen handlingsplan för hur ishallen i Vimmerby ska bli godkänd för division ett-spel.

Efter förbundets hårda krav: En handlingsplan för ishallen saknas fortfarande

Vimmerby kommun måste ta fram en trovärdig handlingsplan för hur ishallen ska förbättras. Annars riskerar Vimmerby Hockey att kastas ur Hockeyettan till säsongen 2018.
– Ambitionen är att lösa det här så bra som möjligt, säger Torbjörn Bergström, fastighetschef på Vimmerby kommun.

Annons:

Det var i början av september 2017 som vi kunde berätta om de krav som Svenska Ishockeyförbundet har ställt på Vimmerby Hockey och Vimmerby kommun, som äger ishallen. Den här säsongen spelar VH med dispens, men förutsättningen för det är att det tas fram en handlingsplan för hur ishallen ska förbättras i framtiden.

Uppfyller inte kraven

Problemen handlar främst om att rinken är för liten för spel i Hockeyettan. Därmed uppfyller inte Vimmerby ishall arenakraven för en Publikhall B, som krävs i landets tredje högsta serie.

– Som jag tolkar den här skrivelsen så är det inte bara att hålla på med dispensansökningar i all evighet. Jag vet inte hur det har varit tidigare. Men det är tydligt att det här är en dispens under förutsättning att det finns en handlingsplan för hur vi ska få en regelmässig storlek på rinken i framtiden. Från klubbens sida kan vi inte mer än att ta del av skrivelsen och hoppas att kommunen förstår att de nu måste ta tag i det de har försökt att blunda för, sa  VH-ordföranden Marcus Samuelsson då.

Ska åtgärdas till hösten 2018

Från Svenska Ishockeyförbundet gavs det också klara besked:

– Vi har begärt in en handlingsplan för att säkerställa att det blir åtgärdat till nästa år, sa Mikael Haglund, ordförande i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd.

På frågan om det finns risk för att Vimmerby inte kommer att få spela i Hockeyettan om storleken på rinken inte åtgärdas kom svaret snabbt:

– Absolut. Isytan ska vara 30x60 meter och det är den inte i Vimmerby.

”Någon månad bort”

Dagens Vimmerby kan berätta att det ännu, över fyra månader efter förbundets skrivelse, inte finns någon framtagen handlingsplan för hur Vimmerby ishall ska göras duglig för division ett-spel.

– Vi är på väg att ta fram en handlingsplan, men den finns inte ännu, säger Torbjörn Bergström, fastighetschef på Vimmerby kommun.

Hur nära är ni en färdig handlingsplan?

– Det är någon månad bort. Det är inga enkla grejer och ju bättre det går för klubben desto större krav ställs det givetvis. 

”Tror det går att resonera”

Torbjörn Bergström berättar vidare att kommunen har träffat representanter för Svenska Ishockeyförbundet.

– Vi är några som har träffat dem och diskuterat gällande hallen och deras krav och villkor. Jag upplever det som att de var nöjda med att de såg att vi jobbade med frågan. Vi har tagit in ett antal konsulter som ska hjälpa till att ta fram förslag på en handlingsplan.

Skulle Vimmerby Hockey avancera till Hockeyallsvenskan kommer det att krävas långt mycket mer än bara en större isyta för att kunna få hallen godkänd.

– Vårt uppdrag just nu är att se om vi kan få till hallen så att den håller för spel på den nivå klubben är på nu. Sen vet jag att det finns grupper som pratar i andra frågor.

Hur ser du på chanserna att nuvarande hall ska vara godkänd för spel i division ett till hösten 2018?

– Jag vågar inte säga något ännu innan vi vet vad handlingsplanen säger. Jag vill inte lova något. Men ambitionen är att lösa det så bra som möjligt. Ser förbundet att vi jobbar med det här och att det är möjligt så tror jag att det går att resonera med dem, säger Torbjörn Bergström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt