Annons:

VH-stjärnornas kaxiga hälsning: ”Vi är ettans bästa kedja”

Markus Modigs, Jakob Karlsson och Jesper Kokkonen har vräkt in poäng i Allettan. I morgon vill de föra Vimmerby till en ny seger i kampen om seriesegern. Foto: Ossian Mathiasson

VH-stjärnornas kaxiga hälsning: ”Vi är ettans bästa kedja”

Etta, tvåa och femma i poängligan. Vimmerby Hockeys förstakedja med Jesper Kokkonen, Markus Modigs och Jakob Karlsson har verkligen stuckit ut i Allettan.
– Jag tycker att vi är ettans bästa kedja, säger Markus Modigs.

Annons:

En bit in i grundserien valde VH:s tränarduo Tobias Jahr och Morgan Persson att koppla samman Jesper Kokkonen, Markus Modigs och Jakob Karlsson. Ett genidrag, har det visat sig. Trion har i många matcher varit Vimmerbys bästa formation – och de har vräkt in poäng. I 7-0-segern borta mot Väsby i söndags stod de för mäktiga elva poäng.

Har utvecklats mest

I den södra Allettans poängliga återfinns Jesper Kokkonen i topp med 18 poäng, en poäng före Markus Modigs. Därefter följer två Kristianstadspelare, Johan Skinnars och Fredrik Hansson, innan vi hittar Jakob Karlsson som femma med 14 poäng. VH-backen Petter Runesson är för övrigt sexa i poängligan, med 12 poäng.

Att Kokkonen, Modigs och Karlsson trivs tillsammans på isen går inte att ta miste på.

– Jag och ”Macke” spelade med ganska många olika forwards i början av säsongen. Men när vi fick in ”Jeppe” funkade det ganska bra direkt. Alla tre är skridskostarka och gillar att spela i högt tempo. Vi har en tydlig bild över hur vi ska spela och pratar mycket om det, säger lagkaptenen Jakob Karlsson.

I nästa andetag hyllar han sina kedjekamraters utveckling.

– Jag tycker att ”Jeppe” är den som har utvecklats mest i år. Han har alltid varit individuellt skicklig, men han har blivit mer komplett som spelare. ”Macke” har fått vara skadefri och har blivit jämnare.

Poängrekord

Det syns på poängproduktionen. Jesper Kokkonen har vräkt in hela 50 poäng under säsongen och Markus Modigs står på 45 poäng. Det innebär att båda redan har slagit sitt tidigare poängrekord i division ett. Jakob Karlsson står på starka 37 poäng.

Vad är hemligheten bakom succén?

– Att vi kuggar i och triggar varandra till att vara så bra som vi vet att vi kan vara. Blir det lite motvind tar vi tag i det direkt. Därför har vi varit så stabila, säger Jesper Kokkonen.

– Vi är tre duktiga och kreativa spelare som har en bra kommunikation. Vi kan ställa krav på varandra utan att någon tar illa upp. En stor del i framgången ligger i att jag och ”Jeppe” har varit mycket jämnare den här säsongen, tillägger Markus Modigs.

”Två grymma spelare”

Att trion bildar Hockeyettans vassaste kedjeformation är knappast att ta i och det är något som de själva också håller med om.

– Vi har varit så pass bra nu. Jag tycker att vi är ettans bästa kedja, säger Markus Modigs.

– I spel fem mot fem tycker jag att vi är bäst. Sen har Kristianstads kedja med Skinnars och Hansson varit vassare i powerplay, säger Jakob Karlsson.

Jesper Kokkonen:

– Ja... Jag måste säga att jag spelar med två grymma spelare. Att vi har gjort så mycket poäng är skitkul. Det kanske man inte hade kunnat tro, men jag är inte förvånad heller.

Tittar inte i statistiken

Tolv matcher in i Allettan har även Vimmerby som lag gjort en mycket stark insats. Laget är i skrivande stund tvåa i tabellen, en poäng bakom Huddinge, men med en match mindre spelad. I morgon, onsdag, väntar hemmamatch mot Kallinge/Ronneby. Vinner VH där tar laget över serieledningen.

– Det kommer att bli grymt tufft. Kallinge är aldrig en enkel match. De spelar ganska rakt och vill vinna sina dueller man mot man. Men jag tycker att vi är lite skickligare och lite spetsigare än vad de är, säger Markus Modigs.

Hur ser ni på tabelläget, är det läge att vinna serien och gå direkt till Hockeyettan-finalen?

– Det tycker jag absolut. Det kommer att stå mellan de här tre lagen (Vimmerby, Huddinge och Kristianstad) och alla ska möta varandra. Kan vi ta sex poäng den här veckan ser det riktigt bra ut, konstaterar Jakob Karlsson.

– Jag vill se att vi tar tre poäng mot Kallinge först och främst. När jag var yngre gillade jag att kolla i tabeller och på statistik. Men jag har släppt det där och har inte kollat på det under hela säsongen. Däremot brukar ju folk berätta hur det ser ut, säger Markus Modigs.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt