Annons:

Allettans poängkung: ”Tänker på framtiden då och då”

Markus Modigs är Allettan södras poängkung med 13 gjorda mål och 12 assist. Foto: Arkiv

Allettans poängkung: ”Tänker på framtiden då och då”

När Allettan södra nu är färdigspelad och Play Off-spelet ska inledas står det klart att Vimmerby Hockeys forward Markus Modigs vinner såväl poängligan som plus/minus-ligan.
– Det är kul att göra bra ifrån sig men det är inget jag tänkt på under säsongen, säger Markus Modigs.

Annons:

Markus Modigs stod för 13 mål och 12 assist i Allettan och hade även en plus/minus-statistik på +21. Han har vräkt in mål i Allettan tillsammans med sin kedja och bland annat fått beröm från IK Oskarshamns sportchef under säsongen. Men Modigs är inte sen med att lyfta fram hjälpen han fått av sina lagkamrater.

– Jag spelar med jättebra spelare som spelar och tänker hockey precis som jag. Vi trivs på isen och det är kul att spela i Vimmerby, säger han.

Inte inställd på att vara poängkung

Inför säsongen var Vimmerby Hockeys 23-årige poängkung inte inställd på att göra så mycket poäng som möjligt utan fokuserade mer på att främja den egna utvecklingen.

– Den personliga målsättningen inför säsongen hade inget med poäng att göra. Jag ville utveckla mina egenskaper som spelare och göra det jag är bra på, säger Modigs.

Hur kommer det sig att du har så många assist också?

 – Jag vet inte, jag vill främst göra mål. Hockey går ju ut på att göra mål, och jag tycker att det är roligare att göra mål än assists, men det är bra att det blivit några passningar med.

Funderar på framtiden

Säsongens succé väcker givetvis många frågor om Modigs framtid. Han erkänner att han själv redan funderar på framtiden och att han har högre målsättningar med sin hockey.

– Det är klart att jag tänker på framtiden då och då och jag har ju ökat mina chanser den här säsongen att ta mig dit jag vill. Samtidigt är vi inne i säsongens viktigaste skede så jag känner ingen stress. 

Hur långt vill du nå?

– Man vill spela med de bästa men samtidigt känner jag att det är så kul att spela i Vimmerby så jag utesluter aldrig att stanna här.

Vimmerby en nitlott

Vimmerby Hockey slutade på tredje plats i Allettan södra och får spela Play Off 2 som inleds den 8:e mars. Motståndet är ännu inte klart men Markus Modigs ser inga hinder och tror snarare att Vimmerby är en nitlott för många. 

– Vi måste förbi alla lag om vi vill nå vårt mål men jag tror inte något lag ser oss som en drömmotståndare. Jag är sjukt spänd på kommande matcher, avslutar han.

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagensvimmerby.se

Praktikant

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt