Annons:

Modigs sköt VH till playoff 2: ”Ett riktigt grismål”

Markus Modigs sköt Vimmerby till playoff 2. Foto: Ossian Mathiasson

Modigs sköt VH till playoff 2: ”Ett riktigt grismål”

Vimmerby Hockey är klart för playoff 2. Matchhjälten mot Dalen, Markus Modigs, vill mer än så.
– Otroligt mycket ska studsa rätt för att man ska spela i kvalserien. Om det är orealistiskt? Absolut inte, säger Markus Modigs.

Annons:

Vimmerby har gjort en stark alletta och efter dagens 4-3-seger mot Dalen stod det klart att VH slipper det första playoff-steget mot Hockeyallsvenskan. Istället går laget in i playoff 2 om en och en halv vecka.

– Det satt hårt åt. Jag tycker att Dalen gjorde sin bästa match mot oss den här säsongen. Men samtidigt känns det tryggt att vi ändå kunde dra det längsta strået. Vi har vunnit en del såna här matcher i år och det känns bra att vi har den styrkan och moralen, säger Markus Modigs.

Nära på straff

Vimmerby kom ut svagt i den första perioden, men ledde ändå med 2-1 efter de första 20 minuterna efter bland annat ett mål från Markus Modigs klubba. Inledningen av den andra perioden var betydligt bättre och där utökade VH till 3-1. Modigs fick sedan chansen att sätta 4-1 på ett straffslag, men missade efter att ha blivit nedriven av målvakten.

– Jag hade tom bur och tycker det är solklart att han tog mina skridskor där. Jag tror att jag hade gjort mål om jag hade fått slå klart straffen. Vi kunde gått ifrån lite där, men nu spelar det ingen roll.

Gick ned på folk

Istället hittade Dalen in i matchen igen och kunde både reducera och kvittera innan den andra perioden var över. I den tredje perioden klev Markus Modigs fram och satte det mycket viktiga och matchavgörande 4-3-målet som tog Vimmerby till playoff 2.

– Vi gick ned på folk till tredje och malde på, det kändes bra. Känslan var att Dalen blev lite trötta, kanske framförallt efter målet. Det var ett riktigt grismål, men det är såna mål man vinner matcher på i det här skedet av säsongen.

”Nu det roliga börjar”

I och med de tre poängen slutade VH trea i Allettan. Det är den bästa placeringen ett klubben har haft i Allettan någonsin.

– Någonstans är det så att vi har lagt en grund för det här under de senaste åren. Det är ju inte bara tur att vi är i playoff 2. En del av grabbarna i det här laget har varit med tidigare och vet lite vad som krävs, säger Markus Modigs.

Hur känns det att vara i playoff 2?

– Klart att det känns väldigt bra. Det är ju nu det roliga börjar. Sen ska man vara medveten om att playoff 2 är otroligt tufft, det är nästan som att spela en kvalserie. Nu gäller det att vi tar hand om kropparna den närmaste veckan och laddar på.

Har ni ett lag för kvalserien?

– Otroligt mycket ska studsa rätt för att man ska spela i kvalserien. Om det är orealistiskt? Absolut inte. Jag tycker att vi är lika bra som lag som Kristianstad och Huddinge. Jag tror absolut att vi har chansen, men det är otroligt hårt jobb som krävs.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt