Annons:

Stålberg höll tätt i fem och en halv period: ”Tappade huvudet helt”

Jonathan Stålberg svarade för flera klassräddningar i derbyt mot Kalmar. Foto: Stefan Härnström

Stålberg höll tätt i fem och en halv period: ”Tappade huvudet helt”

I fem och en halv period höll Jonathan Stålberg tätt. Sedan fick han släppa in två mål mot Kalmar.
– Jag tappade det helt i tredje och släppte in två riktigt billiga puckar, säger Jonathan Stålberg självkritiskt.

Annons:

Efter att målvaktskollegan Tomas Rydén gjort flera starka insatser fick Jonathan Stålberg chansen i Vimmerbys förra match mot Dalen. Där bjöd han på storspel och en hållen nolla.

Även mot Kalmar spelade Stålberg mycket inspirerat och höll nollan i två och en halv period.

– Stålberg höll oss kvar lite i början och gjorde flera fina räddningar. Han gjorde en kanonmatch och gav oss självförtroende, säger VH-coachen Phil Horsky.

”Tappade huvudet helt”

Jonathan Stålberg själv var inte riktigt lika nöjd.

– I de två första perioderna kändes det bra. Sen tappade jag, liksom resten av laget, det helt i tredje perioden. Där släppte jag två riktigt billiga puckar. De där ska jag ha alla dagar i veckan, säger Jonathan Stålberg.

Är det så det känns?

– Ja, absolut. På deras andra mål tappade jag huvudet helt. Jag blev frustrerad eftersom jag tyckte att det var offside. Det var alldeles för dåligt mentalt jobb. Där måste jag vara mycket starkare och hålla fokus helt enkelt.

”Gör ett jättejobb”

Stålberg har i de två senaste matcherna ändå visat att han är beredd att ta upp kampen med Tomas Rydén ordentligt.

Skönt att få visa vilken klass du håller?

– Jo men absolut. Det är tävling varje dag. Ju bättre han (Tomas Rydén) spelar desto bättre måste jag spela. Det är bara bra.

VH-keepern är förstås nöjd med VH:s säsong så här långt. Laget är just nu tvåa i serien och har samma poäng som serieledande Kristianstad.

– Phil (Horsky) har jobbat in grunder som vi verkligen litar på och kan falla tillbaka på. Han gör ett jättejobb. Sen har vi fyra riktigt bra linor och tre riktigt bra backpar och några spelare därtill som knackar på dörren och är på väg in, säger Jonathan Stålberg.

Toppar och dalar

Phil Horsky var både nöjd och mindre nöjd med kvällens insats.

– Du vet att jag inte tittar på resultatet utan på prestationen och spelmässigt var det mycket upp och ner. Jag är nöjd över att vi kan vinna en match där vi inte var på topp i första perioden, men ändå hade tålamod. Sen var andra perioden jättebra. Vi spelade med snabba vändningar och hade tålamod. I tredje var det fortsatt bra i tio minuter, men sen hade vi några byten där vi tappade huvudet. Det gjorde att Kalmar fick ett konstigt mål och att det blev lite nervöst. I det läget måste man spela ännu enklare och ha ännu mer kommunikation i egen zon, säger Phil Horsky.

Och publiken bjöds på några fina mål?

– Ja, äntligen. Det var kul att vi skapade mer i spel fem mot fem nu. Det var bra skott och bra returer. Vi har fyra kedjor som kan producera och göra skillnad.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt