ISAKSSON OVÄNTAD HJÄLTE NÄR VH TOG NY SEGER

Vimmerby Hockey tog tredje raka segern i allettan när Mariestad besegrades med 3–2. Foto: Stefan Härnström

Vimmerby Hockey tog en mycket nödvändig seger i allettan. I den jämna matchen mot Mariestad var det Jacob Isaksson som tog hjälterollen inför 1 750 åskådare i Vimmerby ishall.

Vimmerby Hockey har firat framgångar den senaste tiden med segrar mot både Kristianstad och Troja/Ljungby.

Hemma mot Mariestad kom tredje raka segern för VH i allettan.

Efter en mållös första period tog Vimmerby ledningen med 1–0 i början av andra perioden när forwarden Oliver Kempainen skickade iväg ett skott ur dålig vinkel som passerade gästernas målvakt Tobias Sandberg.
Mariestad har gott om offensiva spelare och i spel fem mot fyra kom kvitteringen när Lucas Larsson stod på rätt plats i slottet framför Tomas Rydén.

Isaksson tog hjälterollen

Det var en mycket jämn match som stod och vägde innan Jacob Isaksson lastade in en puck mot kassen från sin backposition och den gick hela vägen in i mål.

Mariestad fick chansen till en kvittering med två numerära överlägen i mitten av slutperioden och de hade faktiskt en puck inne men dömdes bort efter att en bortaspelare sparkat pucken i mål.

Med en och en halv minut kvar av matchen drog Mariestad på sig en tvåminutersutvisning och de tog samtidigt ut målvakten, vilket slutade med att Måns Carlsson gjorde 3–1. Mariestad fastställde slutresultatet till 3–2 med ett mål på slutsignal.

Vimmerby–Mariestad 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)

Andra perioden: 1–0 (23.27) Oliver Kempainen (Oskar Carlsson, Jacob Isaksson), 1–1 (32.19) Lucas Larsson (Oskar Norlöv, Douglas Lögdal) i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2–1 (47.29) Jacob Isaksson (Oskar Carlsson, Anton Carlsson), 3–1 (59.03) Måns Carlsson (Anton Carlsson, Ludvig Jardeskog) i tom kasse, 3–2 (60.00) Eddie Davidssson (Douglas Lögdal, Alexander Anderberg)

Skott: 37–25 (10–4, 13–11, 12–10)

Utvisningar, VH: 4x2 min, Mariestad: 4x2 min

Publik: 1 750