Annons:

  • VH får årets idrottspris:

    Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey, fick ta emot årets idrottspris av Stig Bäck. Foto: Ossian Mathiasson

  • VH får årets idrottspris:

    Marcus Samuelsson.

VH får årets idrottspris: "Jättestolt och glad"

Efter sin bästa säsong någonsin sportsligt prisas Vimmerby Hockey på Vimmerbygalan. VH får årets idrottspris – men det handlar förstås inte bara om det sportsliga.
– Det känns jättekul, säger ordföranden Marcus Samuelsson.

Annons:

Förra lördagen tog Vimmerby Hockeys säsong bittert slut mot hårdsatsande Kristianstads IK. Efter en extremt tajt matchserie slog skåningarna ut Vimmerby i det sista steget innan kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Nu kommer en liten tröst för klubben. 

Klubben har tilldelats årets idrottspris på Vimmerbygalan.

– Det känns jättekul att hockey fortsatt väcker intresse och att det som görs upplevs positivt. Men man ska vara ödmjuk, det finns mycket kvar att göra. Jag tror att vi får priset både för de sportsliga framgångarna och att det sker mycket runt omkring. Jag är jättestolt och glad över det. Sådant här uppskattas självklart. Vi har en otroligt engagerad styrelse som känns riktigt laddad för att fortsätta göra skillnad, säger VH:s ordförande Marcus Samuelsson.

Vad säger du om säsongen?

– Det blev en framgång för just a-laget och en delseger med grundserien. Vi tangerar klubbens bästa säsong från 2017, men vi var sportsligt mycket närmare i år. Det var en matchserie mellan två jämna lag där vi föll på målsnåret. Vi har en plan som vi jobbar med och som vi tror på.

"Blir ett jättelyft"

Just 2017 presenterade Vimmerby Hockey en femårsplan innehållande flera viktiga delar för klubbens framtid.

– Saker börjar hända och trilla på rätt sätt, känner jag. Vi har grunden och engagemanget från många olika håll och kanter och det finns ett stort intresse i bygden. Rent sportsligt håller vi en väldigt hög nivå och det var stolpe in eller stolpe ut i den sista matchen. Ambitionen är att vi ska vara med tävla och kämpa om en plats i kvalserien och vi känner att vi närmar oss, säger Marcus Samuelsson och fortsätter:

– Organisationen förstärks och förbättras undan för undan. I och med renoveringen av ishallen kommer det bli en bättre upplevelse rent fysiskt. Man kan inte säga att det blir en helt ny publikupplevelse, men mycket kommer att ske och det blir ett jättelyft. Det känns jättebra att det här blir av och det är absolut inte en dag för tidigt. Det kommer förbättra förutsättningarna för barn, ungdomar, juniorer och samtliga.

Fler tjejer spelar

En hel del tjejer och flickor har börjat träna och spela hockey i klubben.

– Vi vill få fler att börja spela över huvud taget och vi har tagit steg och fått flera tjejer som har börjat spela nu. Vi har fler i de olika ålderskullarna, vi har två juniorlag och det känns väldigt stabilt. Vi håller på att titta på en mer långsiktig lösning med tränarbiten och jobbar för det. Vi försöker få till någon ansvarig för att hålla i detta med juniorbiten. Vi tittar också på att utveckla gymnasieprofilen ännu mer. Det är mycket som känns positivt.

Hur tittar ni på att få fler personer som har kommit till Sverige att börja med hockey?

– Det finns med i vår femårsplan också, men som det har varit har vi inte ens haft plats att erbjuda omklädningsrum för alla som vill spela. Nu får vi till mer omklädningsrum nästa år och det känns bra. Startsträckan kan vara svår, man har kanske ingen kultur av vinteridrotter, men det handlar om att försöka få alla att känna sig välkomna. Vi jobbar med det.

Priset delades ut av Sparbanksstiftelsens Stig Bäck.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt