Hultström gjorde tjusigt mål i första finalmatchen

Linus Hultströms tjusiga finalmål hjälpte föga i första finalmatchen mot Frölunda som vann med 5–3 mot Djurgården.

Vimmerbysonen Linus Hultströms Djurgårdens IF är framme i SM-final mot Frölunda. I dagens första finalmatch gjorde han ett tjusigt mål fram till 2–2 men Frölunda vann matchen med 5–3.

Det var i mitten av andra perioden som Linus Hultström gjorde det psykologiskt viktiga 2–2-målet när han hittade en lucka över Johan Mattssons högra axel med ett fint avslut. Det var dock upprört både på isen och på läktaren efter målet sedan Brandon Gormley blivit av med hjälmen efter en tackling i tidigare skede.

Frölunda gjorde både 3–2 och 4–2 innan andra periodens slut och Djurgården kom in i matchen när Dick Axelsson skickade iväg ett tillsynes tamt avslut som Mattsson på något konstigt sätt tappade in fram till 4–3.

Frölunda lyckades stå emot Djurgårdens jakt på en kvittering och gjorde dessutom 5–3 i öppen kasse med 23 sekunder kvar att spela. Göteborgslaget leder därmed finalserien med 1–0 i matcher.