Ny seger för IKO – skrällde borta mot Rögle

Det blev seger för IKO i den svåra bortamatchen mot Rögle. Foto: Ossian Mathiasson

Det är en allt annat än svag inledning på SHL för nederlagstippade IK Oskarshamn. Borta mot Rögle BK kom första bortasegern efter 1-0.

Först pressade IK Oskarshamn storklubben Skellefteå AIK i premiären på bortais. Skellefteå vann efter förlängning, men IKO fick med sig en historisk SHL-poäng.

I hemmapremiären mot Leksand kom såsäsongens allra första segerjubel. Leksand besegrades med hela 4-1 och två av målen kom från Vimmerbysonen Markus Modigs klubba.

I den tredje matchen kom också andra raka segern. Rögle BK, som var obesegrat efter två omgångar, besegrades med 1-0. Joakim Thelin blev stor hjälte med sitt 1-0-mål i den tredje perioden. Ängelholmsklubben utjämnade med en dryg minut kvar, men det bedömdes ha skett en regelvidrighet strax före kvitteringen.

Tex Williamsson räddade hela 40 skott i segermatchen.

Vimmerbysonen Christoffer Törngren gjorde HV 71:s 2-0-mål borta mot Luleå HF. Till slut föll dock Jönköpingslaget med 3-2 efter förlängning. Linus Hultströms Djurgården vann med 4-2 mot Örebro.