TROTS TIDIGT 3-0-UNDERLÄGE – SEGER FÖR VH I DERBYT

Vimmerby Hockey vann derbyt mot Tranås AIF med 6-4. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey låg under med 3-0 efter drygt fem minuter. Ingenting talade för VH i det läget.
Efter 60 minuter hade gästerna krigat till sig en 6-4-seger i derbyt mot Tranås AIF.

Derbyts första fem minuter var en enda lång mardröm. Innan Tranås tilldömdes ett straffslag efter drygt tre minuter hade VH visserligen inlett rätt piggt, men Filip Petersson gjorde inget misstag fri med Oscar Walldén.

26 sekunder senare ökade hemmalaget på till 2-0 genom Eric Gustafsson. Ett chockat Vimmerby tog timeout för att stoppa blödningen.

Resultatet? En utvisning och strax därpå 3-0 för Tranås. Känslan just då var att Tranås kunde göra precis hur många mål hemmalaget ville.

Men Vimmerby repade mod, hittade en sen reducering genom Jesper Bärgård och såg ut att skaka liv i matchen.

Vann skotten klart

Den andra akten påbörjades med ett flertal tvåminutersutvisningar för TAIF och under den tredje utvisningen fick VH ännu mer kontakt. Oskar Carlsson sköt 3-2 från blålinjen.

Men säg den glädje som varar.

Anton Carlsson åkte ut för tripping och Filip Petersson gjorde sitt andra och Tranås fjärde mål i matchen. VH bröt dock inte ihop. Med drygt två minuter kvar av perioden kom ytterligare en reducering. Den här gången var det Linus Ljung som överlistade Isak Ragnevad. Vimmerby vann för övrigt skotten med 17-3 i mittperioden.

Semjonovs klev fram

Inledningen av den tredje akten var ganska avvaktande utan några farliga målchanser åt något håll. Men 8.54 in i den tredje perioden fick Tranås straff för andra gången i matchen. Oscar Walldén fick tips av ex-TAIF:aren Roman Semjonovs. Han klarade sedan också Filip Peterssons strafförsök.

13.28 in i slutakten kom så det nionde målet. Tidigare Tranåsspelaren Roman Semjonovs gjorde 5-4 för gästerna – och för första gången var VH i förarsätet.

Vimmerby slet hårt och lyckades hålla undan.

Med någon sekund kvar kunde Roman Semjonovs göra 6-4 i tom bur. Därmed tog VH tre sanslöst sköna derbypoäng.