Annons:

Även i år vann Virserums SGF:s Simon Dahl poängligan i Hockeytrean överlägset. Nu ser han fram emot Alltrean, där han tror att laget har goda chanser.

Hela seriens poängkung: "Har bra chanser att nå Kvalserien"

Simon Dahl fortsätter att ösa in poäng för Virserums SGF i Hockeytrean. Men den överlägsna poängligasegern i serien är inte viktig för honom.
– Målet vara att överbevisa alla och ta oss till Alltrean. Nu är vi där, säger han.

Annons:

Simon Dahl är inne på sin fjärde säsong med Virserums SGF i ishockeyns division 3. Och som vanligt har den Tingsryds-fostrade forwarden, med allsvensk rutin och fem säsonger i Hockeyettan med Vimmerby, vräkt in poäng för sitt lag – även denna säsong så många att han lyckades vinna både mål- och poängligan i grundserien.

Fyra poäng per match

Med 44 poäng (25 mål och 19 målgivande passningar) var han hela elva poäng före Valdemarsviks Fredrik Asplund (före detta Västerviks IK) – detta trots att Simon bara spelat elva av de 14 matcherna.

Och frågan är om det inte hade varit dubbelt VSGF i toppen av poängligan om Dahls kedjepolare Jim Nordh hade spelat fler matcher än de sju han står noterad för. På dessa har han gjort 26 poäng (7+19) och snittar nästan lika mycket som Simon Dahls fyra poäng per match.

– Det har väl gått helt okej för mig sett till poängen, men spelmässigt har jag högre krav. Jag har bränt alldeles för många chanser och spelat bort för många puckar. Men poängligan är inte viktig. Målet med den här säsongen var att få ihop laget och bli slagkraftiga. Vi ville överbevisa alla som inte trodde på oss, och ta oss till Alltrean. Nu är vi där, säger Simon Dahl, sedan hans lag avslutat grundserien med 7-3-seger borta mot TAIF Löfstad i söndags och därmed säkrat en andraplats.

Kaptenens flytt tände laget 

Inför säsongen var VSGF inte speciellt högt tippat. Laget hade tappat många etablerade spelare och så långt fram som i mitten av juni hade man inte en enda spelare signad.

Då kom också beskedet att värsta konkurrenten Åseda lyckats knyta till sig en hel Virserums-kvartett, bland annat lagkaptenen Christoffer Velander.

– Men då hände det något i klubben. Alla knöt nävarna och bestämde sig för att Åseda inte skulle få gå om oss. Vi kanske ska tacka Christoffer för vår framgång, säger Simon Dahl och skrattar?

Om du jämför det här laget med det som var på vippen att ta sig upp i division två i våras?

– Jag tycker faktiskt att vi har ett mycket snabbare lag i år. Nu har vi så många unga och hungriga juniorer som bara går in och kör, och som tröttar ut motståndarna. I fjol var det mer lirare utbrett över hela laget, men det vi har nu ger oss en stor fördel, säger Simon Dahl

Hur går dina tankar om Alltrean?

 – Jag tycker att vi spelar bättre ju bättre motståndet är. Såklart kommer det bli stentufft från första till sista matchen och allt lär avgöras i sista omgången, men jag tror att vi har bra chanser att nå Kvalserien – antingen direkt eller via play off. Vi har ett så pass bra lag.

Fotnot:
Under sina drygt tre säsonger i Virserums SGF har Simon Dahl gjort 272 poäng (144 mål och 128 målgivande passningar) på 99 matcher.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt