Annons:

Jim Nordh jublar med Virserum. Nu ska han spela för Åseda. Foto: Arkivbild

Efter "förbjudna" övergången: "Tragiskt och tråkigt"

Virserums två största profiler de senaste åren, Simon Dahl och Jim Nordh, lämnar för lokalrivalen Åseda. Något som förstås väcker reaktioner.
– Det var det sämsta alternativet, att de gick till just Åseda, säger Roine Karlsson i klubbens sportgrupp.

Annons:

I går släppte Åseda hockeybomben att Simon Dahl och Jim Nordh skrivit på för klubben. Beskedet jublas det förstås inte över i Virserum SGF. 

– Det är tragiskt och tråkigt. Det är två bärande spelare i laget. Vi har vetat om att det här är på gång i några veckor, de har inte det hållit det hemligt för oss. Sedan har det blivit mer och mer intensivt och för mig var det ingen chock, säger Roine Karlsson i VSGF:s sportgrupp.

Men att det blir just Åseda är han naturligtvis inte överförtjust i.

– Det är inte bra, det är det sämsta alternativet. Vilket lag som helst, men inte Åseda. Det finns rivalitet mellan klubbarna. 

Hur har reaktionerna varit?

– Många är väl besvikna, men det är ingen som går omkring och svär och är förbannad. Jag var lite förberedd på det här, men många läste om det i tidningen.

Förra året lämnade också tongivande spelare för Åseda. Varför har det blivit så?

– Jag vet inte, jag får inte kläm på det. Det är väl inte för att det är roligt att åka bil. De säger att det är proffsigare i Åseda, men jag vet inte. Samtidigt äger vi inte spelarna, vill de spela i Åseda så är det deras val. de har gjort mycket bra för oss och tog upp oss på kartan. Det får man inte glömma. Jag har pratat med både Jim och Simon och det finns inga hard feelings. Jag har sagt att de är välkomna tillbaka när de ledsnar på resorna. 

"Ännu roligare att slå dem"

Samtidigt blir det förstås en extra krydda inför derbymatcherna. 

– Jo, det är som Davidsson (Robert) sa, nu blir det ännu roligare att slå dem. 

Han tror också att Virserum kan bygga ett annat typ av lag nu. 

– Mycket av vårt spel har handlat om dem. De har gjort mycket mål och allt fokus har varit offensivt. Nu kanske vi får lägga om strategi och ha lite bättre försvarsspel. Då kanske vi vinner med 3-2 i stället för 8-7. Vi visste att de skulle försvinna en dag, men vi måste hitta ett alternativ att spela utan dem. Vi har inga dåliga spelare i dag heller under kontrakt och några till som är på gång. Vi är bara i maj och i maj förra året hade vi inte en enda påskrift, så det ser betydligt bättre ut.

Hur ska ni ersätta dem?

– Det går knappt att hitta några så bra i Sverige som är beredda att spela i division 3. Jag tycker att det är Sveriges bästa division 3-forwards. De måste ersättas, men hur kan jag inte svara på nu.

Kan det bli aktuellt med fler spelare från utlandet?

– Det vet man inte, det kan det bli. Det hör av sig spelare hela tiden. De vill visa upp sig och vill vidare uppåt. Det går inte att bygga ett helt lag på det, men kanske eventuellt kan bli någon mer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt