Annons:

Vimmerby Hockeys supporterspelare har redan gjort avtryck

Vimmerby Hockeys forwardsvärvning Kristoff Kontos har funnit sig till rätta i den lilla hockeytokiga staden redan efter några dagar. Foto: Micael Rundberg

Vimmerby Hockeys supporterspelare har redan gjort avtryck

I fredags anlände Vimmerby Hockeys forwardsvärvning Kristoff Kontos. Uppvuxen i en kanadensisk småstad har den store forwarden snabbt funnit sig till rätta i Vimmerby – och i laget.
– Det finns mycket individuell skicklighet här, säger han.

Annons:

I fredags landade Kristoff Kontos i Köpenhamn. Några timmar senare anlände han till ett Vimmerby, vars hockeylag just hade avslutat sin grundserie och hade träningsfri helg.

Ett perfekt tillfälle att under några dagar komma in i rätt dygnsrytm och lära känna den lilla staden, med andra ord.

– Förutom arkitekturen är Kanada och Sverige väldigt likt varandra på många sätt. Jag gillar Vimmerby. Det påminner mycket om min hemstad Penetanguishene i Ontario. Båda är små hockeytokiga städer med under 10 000 invånare, berättar Vimmerby Hockeys kanadensiske forwardsförvärv.

Får beröm av tränare Horsky

Det är en reslig man som jag möter. Närmare 190 centimeter och hundra pannor. Trots det beskrivs han av sin nye tränare Phil Horsky som en rörlig och snabb spelare.

– Han kommer bli viktig för oss. Visst saknas det matchtempo fortfarande (Kontos har inte spelat med något lag sedan säsongen i den högsta franska ligan tog slut i våras), men jag tycker att han visade sina skills direkt på första träningen. Han har riktigt bra skridskoåkning för att vara kanadensare och så stor, är rejäl, söker puck hela tiden och har ett bra skott, säger Horsky.

"Riktigt bra första dagar i Vimmerby"

Den här veckan väntar hård träning måndag till fredag för VH-spelarna.

– Jag har haft några riktigt bra första dagar i Vimmerby. Jag mötte laget i helgen och gjorde min första träning på måndagen. Det är verkligen skönt att vara igång med hockeyn igen, säger Kristoff Kontos.

– Det har varit bra träningar med högt tempo. Det känns som att laget har stor potential, det finns mycket individuell skicklighet och precis som alla svenska spelare är killarna riktigt bra på skridskorna, berömmer Kontos sina nya lagkamrater.

Spännande kedjeformation

I den inledande träningen parades Kristoff Kontos ihop med speedige Niklas Salo och spelskicklige kaptenen Jakob Karlsson. Och det såg verkligen spännande ut.

– Det är två väldigt duktiga spelare som jag trivs jättebra med, säger Kontos, som berättar att han redan känner sig som en i gänget.

– Det går inte att få ett bättre mottagande. Alla har varit väldigt välkomnande.

Hur kommer det sig att det blev just Vimmerby för din del?

– Jag fick några erbjudanden när jag var hemma i Kanada, och när Vimmerby dök upp kändes det direkt intressant. Jag gillar svensk hockey och när jag googlade på staden kändes det lite som hemma. Jag fick också ett väldigt bra intryck när jag pratade med Morgan (Persson, sportchef) och Phil (tränare Horsky).

I franska högstaligan

Kristoff Kontos har sin bakgrund i en av Nordamerikas bästa juniorligor, OHL (Ontario Hockey League). Efter fem säsonger där gick han vidare och spelade collegehockey i ECHL och USports.

Den senaste säsongen spelade Kontos, som beskriver sig själv som en stor och offensiv forward, i det franska topplaget GAP.

– Det bästa lagen i den franska ligan håller riktigt bra klass, men den är väldigt ojämn.

Hur trivdes du där?

– Jättebra. Framför allt med vädret och solen. Man kunde välja om man ville åka skidor eller ligga på stranden. Men hockeymässigt kände jag att jag ville prova något annat nu, säger Kontos

Vad har du för förväntningar med Vimmerby Hockey?

– Jag vill bara komma igång och hjälpa laget offensivt, och ta ansvar defensivt. Sedan vill jag att vi ska få en lång säsong.

Och nu ska du fira en äkta svensk jul?

– Nja. Jag åker nog till någon lite större stad över jul. Det blir nog Köpenhamn – där känner jag lite folk.

Den 28 december drar matchspelet sedan igång för Kristoff Kontos och Vimmerby Hockey då Hockeyettans fortsättningsserie spelar sin första omgång.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt