MATCHSERIEN LEVER VIDARE – VIMMERBY SEGRADE MOT KRIF

Roman Semjonov gjorde ett av VH:s viktiga mål i segermatchen. Foto: Jonathan Persson / Swe Press Photo

Vimmerby Hockeys säsong är inte slut. Borta mot Kallinge/Ronneby IF blev det seger med 4-2 – och därmed lever matchserien. Den tredje och avgörande matchen spelas i Kallinge under lördagen.

Vimmerby Hockey fick värsta tänkbara start på den andra matchen mot Kallinge/Ronneby IF. Hemmalaget tog ledningen redan efter drygt fem minuter genom Sebastian Magnusson. Målet kom, föga överraskande, i spelformen fem mot fyra.

KRIF:s powerplay är fruktat och varför visade man omgående.

Men Vimmerby tog sig tillbaka in i perioden, även om KRIF hade en mycket vass period kort efter mål. VH skapade flera fina lägen att utjämna, men kvitteringen kom först i slutskedet av perioden.

Kristoff Kontos skickade in pucken framför mål och Jesper Norbäck noterades för 1-1-målet. VH skapade två fina chanser att också ta ledningen, men ställningen var 1-1 inför den första periodvilan.

Semjonov målskytt

I den andra perioden var det Vimmerbys tur att ta ledningen. Roman Semjonov pricksköt 2-1 till de gulfärgade Vimmerbyspelarna efter en passning från Anton Carlsson.

KRIF steppade upp efter baklängesmålet och hade en fin period i mitten av mellanakten. Men mot slutet av den andra perioden kom Vimmerby tillbaka starkt igen och var egentligen närmare 3-1 än vad KRIF var 2-2.

Kristoff Kontos-kedjan, som även innefattade Niklas Salo och Jesper Norbäck, var rysligt nära två gånger om men något mål blev det inte och VH:s 2-1-ledning stod sig perioden ut.

Snabb replik

Efter drygt sex minuter fick Kallinge/Ronneby chansen i sin favoritspelform igen. Men till skillnad från första gången lyckades man inte få hål på Tomas Rydén och VH lyckades döda de två tunga minuterna.

Kvitteringen skulle dock komma. Efter drygt 13 minuter utjämnade Viktor Holmkvist för hemmalaget. Vimmerbys replik kom emellertid omgående. Bara 20 sekunder senare sköt Christoffer Rasch gästerna till ny ledning och framspelad blev han av Roman Semjonov.

Kallinge/Ronneby jagade kvittering, men förgäves. Med 53 sekunder kvar gjorde Oscar Gustavsson 4-2 för Vimmerby – och såg till att laget säkrade segern.

Därmed blir det en tredje och avgörande match mellan lagen i morgon.

Mer om kvällens match senare.

Poäng VH: Oscar Gustavsson (1+1), Roman Semjonov (1+1), Jesper Norbäck (1+0), Christoffer Rasch (1+0), Anton Carlsson (0+1), Kristoff Kontos (0+1), Oliver Kempainen (0+1).