Annons:

Runesson tillbaka som förlorare:

Albin Runesson var tillbaka i Vimmerby som förlorare. Foto: Ossian Mathiasson

Runesson tillbaka som förlorare: "Alldeles för dåligt"

Vimmerby Hockey körde över Hudiksvalls HC i den första matchen i playoff 3-serien. Pressen är stor på Albin Runessons gäng inför match två. – I dag var det alldeles för dåligt, säger Albin Runesson.

Annons:

Säsongen 2017/18 spenderade Albin Runesson i Vimmerby Hockey. Lika stort avtryck som sin bror, Petter Runesson, blev det aldrig. Men trots det var det speciellt för honom att komma tillbaka.

– Det är en del grabbar kvar som jag känner rätt väl, så lite speciellt är det. Men det är inget man tänker på under själva matchen, säger Albin Runesson.

Besvikelsen efter förlusten i den första matchen var förstås stor.

– Vi får en riktigt tuff start med två snabba mål emot oss. Jag tycker att vi jobbar oss in i det i andra igen och gör en helt okej period. Sedan tappar vi i tredje igen och det är för dåligt. Jag tycker inte alls vi kommer upp i nivå. 

"Alldeles för dåligt"

Vimmerby kom, likt hemmamatcherna mot både Kallinge/Ronneby och Huddinge IK, ut väldigt hårt i den första akten. 

– Vi visste att Vimmerby skulle komma ut hårt, så det var inget som överraskade. Vi är lite för stissiga med pucken och kommer inte upp i rätt nivå. Vi vet att Vimmerby är ett bra lag.

Hur laddar man om nu?

– Som tur är spelar det ingen roll vad man förlorar med. Det är en ny match på fredag och vi är starka på hemmaplan också. Vi måste ta två raka, så är det bara. Vi får sura i kväll och sedan ladda om. 

Vad behöver ni förändra spelmässigt?

– Vi måste fokusera på det vi ska göra, men allt måste bli bättre. I dag var det alldeles för dåligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt