Annons:

JUST NU: SÄSONGEN AVSLUTAS – INGET MER KVALSPEL

All ishockey ställs in. Foto: Pixabay

JUST NU: SÄSONGEN AVSLUTAS – INGET MER KVALSPEL

Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in. Därmed är både Västerviks IK och Vimmerby Hockeys säsong över. Detta på grund av covid-19.

Annons:

"Med anledning av den fortsatta risken för coronavirusets spridning har myndigheter och regering kontinuerligt skärpt och uppdaterat rekommendationer och beslut. Med anledning av detta finns inte förutsättningarna att spela färdigt ishockeysäsongen 2019/20", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in. Det inkluderar både SM-slutspel och kvalspel. Beslutet har tagits av en enig förbundsstyrelse i Svenska Ishockeyförbundet.

Beslutet innebär:

* Att ingen svensk mästare kommer att koras.

* Att inga lag kommer flyttas upp eller degraderas, vilket innebär att IK Oskarshamn blir kvar i SHL, Väserviks IK i Allsvenskan och Vimmerby Hockey i division 1. 

"Skapar oro"

– Coronaviruset skapar stor oro och osäkerhet i hela samhället. För oss är det viktigaste just nu att göra det vi kan för samhället i stort, men också att sätta hälsan först för spelare, ledare, funktionärer och publik. Vi har under de senaste dagarna haft en tät dialog med berörda ligaorganisationer om hur vi ska hantera den uppkomna situationen, men också i förhållande till svensk ishockeys tävlings- och seriebestämmelser. Därför har förbundsstyrelsen tagit beslutet att ställa in säsongen för SHL, SDHL Hockeyallsvenskan och Hockeyettan och som en konsekvens av det att inte dela ut något SM-guld i år eller spela färdigt kvalen, säger Anders Larsson, ordförande hos Svenska Ishockeyförbundet.

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt