Uddlöst VH mållöst igen

Vad gick fel? Kanske var det den detaljen som Henrik Olsén och Hampus Harlestam diskuterade efter att Vimmerby Hockey förlorat träningsmatchen mot Lindlöven med 1-0. Foto: Linus Johansson

Nollade borta mot Skövde. Nollade i hemmapremiären mot Lindlöven. Nya Vimmerby Hockey har utan tvekan en hel del att jobba med. – Jag är inte orolig. Det kommer att släppa när som helst, säger VH:s assisterande tränare Michael Larsson.

De strax över 200 personerna i Tigerkulan bjöds inte på något bländande spel när Vimmerby Hockey spelade sin första match på hemmais. Spelet i defensiv zon var klart godkänt. Lagets offensiv var däremot väldigt uddlös under en stor del av matchen.

– Vi hamnade fel från första början. Tyvärr åkte vi runt och höll igen i två perioder. Vi har märkt en tendens att vi är trögstartade i flera matcher, säger Michael Larsson.

Lalander spräckte nollan

Framförallt den andra perioden var mycket svag från hemmalagets sida. Skottstatistiken 13-4 till Lindlöven talar också sitt tydliga språk.

Det var också i den andra perioden som matchens enda mål föll. Efter tre minuter och 26 sekunder överlistade Max Lalander en duktig Linus Lundin i VH-målet fram till 1-0. Strax dessförinnan hade tryout-spelaren Dennis Santesson ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen.

”Ingen katastrof”

Det var först i den tredje perioden som Vimmerby visade upp någon form av spel som ger hopp inför framtiden. VH borde ha fått in en kvitteringspuck, men den rätta skärpan framför mål saknades.

– Jag tycker att den sista perioden var bra. Men sett till hela matchen så kan jag säga att man vinner inga matcher på att spela runt i sarghörnen. Det finns att jobba på, men det är ingen katastrof att få stryk med 1-0, säger Michael Larsson.

Rundgren lyfte laget

För andra matchen i rad blev VH mållöst, men det är ingenting som oroar Michael Larsson.

– Visst skapade vi en del chanser till slut, men jag kan förstå att vi blev mållösa i den här matchen. Men orolig, nej, det kommer att släppa.

Vimmerbytränaren lyfte fram två spelare: Andreas Rundgren och målvakten Linus Lundin.

– Linus höll oss kvar i matchen. Andreas spelade inte i de två första perioderna, men lyfte verkligen laget när han kom in. De signalerna hade jag velat ha från flera av våra spelare.